GroenLinks Weststellingwerf wil dat het college met alle boeren om tafel gaat

Fractievoorzitter Gaby Thijssen © GroenLinks Weststellingwerf
De GroenLinks-fractie in Weststellingwerf wil dat het gemeentebestuur met álle boeren in de gemeente praat over de stikstofcrisis. De fractie stelt voor dat het college de boeren stuk voor stuk uitnodigt voor overleg.
Bij die overleggen zouden alle elementen in kaart gebracht moeten worden die bij het 'nieuwe boeren' horen, zoals GroenLinks de landbouw van de toekomst noemt. De fractie schrijft dit in een reactie op het collegeprogramma.
Om het vertrouwen in de politiek terug te winnen zou betere communicatie cruciaal zijn. Een burgerberaad zou daar ook bij kunnen helpen, denkt GroenLinks. Ook vindt de oppositiepartij dat Weststellingwerf milieuvriendelijke en circulaire vormen van landbouw meer moet stimuleren.
Het college wordt gevormd door de VVD, CDA, Weststellingwerfs Belang en Sociaal Duurzaam Weststellingwerf. GroenLinks had ook wel een wethouder willen leveren, maar de voorkeur van de eerste drie partijen lag bij SDW (in 2017 ontstaan als fusie tussen de PvdA, Weststellingwerf Natuurlijk en Vrijheid voor Allen).