Werkzaamheden aan Sintrale As uitgesteld vanwege Admiraliteitsdagen: "Niet bij stilgestaan"

Een deel van de Sintrale As afgesloten (archief) © Provinsje Fryslân
De werkzaamheden aan de Sintrale As (N356), die gepland stonden tussen vrijdag 2 en maandag 5 september, worden uitgesteld. Dat heeft gedeputeerde Avine Fokkens bevestigd.
Er was onrust ontstaan over de werkzaamheden omdat ze tegelijk waren met de Admiraliteitsdagen in Dokkum. De FNP in de Provinciale Staten stelde daarom vragen aan gedeputeerde Fokkens. De provincie had de werkzaamheden niet doorgegeven aan de gemeentes Noardeast-Fryslân en Dantumadiel.
"Dit had absoluut beter gemoeten", zegt gedeputeerde Fokkens. Bij het inplannen was overlegd met Dantumadiel, zij zouden het met Noardeast-Fryslân opnemen, zegt Fokkens. "Het laat onverlet dat wij als provincie zelf de telefoon hadden moeten pakken om Dokkum te bellen."
Ambtelijk werd gedacht dat het geregeld was. "Niemand heeft erbij stilgestaan dat het gekozen weekend ongelukkig was", zei Fokkens donderdag over de werkzaamheden. Toen beloofde ze al dat de weg in ieder geval niet meer volledig zou worden afgesloten.
Na een overleg met onder meer de aannemer is vrijdagochtend besloten alle werkzaamheden uit te stellen. Het is niet bekend wanneer de werkzaamheden nu plaatsvinden.