Weer een medaille voor Marrit Steenbergen bij EK Zwemmen: zilver op 200 meter wisselslag

Marrit Steenbergen © Orange Pictures
Marrit Steenbergen heeft dinsdag bij het EK zwemmen in Rome een zilveren medaille gepakt op de 200 meter wisselslag. Steenbergen zwom een tijd van 2.11,14.
De overwinning ging naar de Israëlische Anastasia Gorbenko. Zij nam in het eerste deel van de race een grote voorsprong en gaf die in het laatste stuk niet meer uit handen. Zij zwom 2.10,92. Daarachter tikte Steenbergen als tweede aan en de Italiaanse Sara Francheschi werd derde.

'Winnaar niet gezien'

Steenbergen dacht even dat ze vooraan lag: "Ik zag wel de Italiaanse en dacht aan het publiek te horen dat zij voor lag. Ik dacht: als ik haar voorbij ga, dan zit ik goed. De Israëlische had ik dus niet gezien. Maar ik denk niet dat ik twee tienden van een seconde harder had kunnen zwemmen. En zilver is echt supermooi", zei ze tegen de NOS.
De zwemster uit Oosterwolde had in de kwalificatie ook al de tweede tijd neergezet (2.12,31). Alleen de Britse Katie Shanahan was toen sneller (2.11,84).

Meer medailles

Eerder dit EK pakte Steenbergen goud op de 100 en 200 meter vrije slag, de 4x200 vrij en de 4x100 wisselslag gemengd. Brons was er op 4x100 vrij.
Steenbergen zou dinsdagavond ook in actie komen in de finale van de 4x200 vrij gemengd, maar meldde zich daarvoor af. Alle races in Rome hebben fysiek en mentaal veel van Steenbergen geëist, zei ze tegen de NOS.
"Het begint echt zwaar te worden. Ik zat er vandaag een beetje doorheen. Ik wil heel graag de estafette zwemmen, maar ik moet mijn energie ook een beetje managen. Nu was de estafette even te veel."
Woensdag, op de slotdag, doet ze nog mee op de 4x 100 meter wisselslag.