Vrouw (22) slachtoffer van masturberende man in trein: 'Niemand hielp me'

Een treinstel van Arriva © ANP Foto
De politie is op zoek naar een man die donderdagavond 28 juli zich schuldig heeft gemaakt aan schennispleging in de trein tussen Buitenpost en Groningen. Een 22-jarige vrouw werd hier slachtoffer van.
De man bevredigde zichzelf terwijl hij tegenover de vrouw uit Groningen zat. "Ik keek naar beneden en zag dat hij zich aan het aftrekken was. Hij keek ook niet weg, maar hij bleef me recht aanstaren", zegt het slachtoffer tegen RTV Noord.
"Ik schreeuwde het uit, maar niemand deed iets", zegt de vrouw. "Viespeuk! Waar ben je mee bezig?!", riep de vrouw. "Hij schreeuwde terug dat ik me met mijn eigen zaken moest bemoeien. Veel mensen keken om, maar niemand deed iets."
De vrouw is weggelopen en op een andere plek gaan zitten. Daar kwam ze bij twee oudere mensen te zitten. "Ik was natuurlijk helemaal overstuur. Die mensen waren heel lief. Ze boden ook aan om met me te wachten tot hij weg was. Maar in Groningen is hij meteen naar buiten gerend."

Signalement

De man zou een witte huidskleur hebben en op zijn gezicht een tatoeage van een spin. Da man is naar alle waarschijnlijkheid tussen de 20 en 30 jaar oud en heeft kort blond haar. De politie vraagt mensen die meer weten over het incident om contact met ze op te nemen.
De vrouw kon pas op 11 augustus, twee weken later dus, bij de politie terecht om aangifte te doen. De camerabeelden van Arriva, die slechts 72 uren worden bewaard, zijn daardoor niet meer te achterhalen.

'Help de volgende keer'

"Het gaat verder wel goed met me", zegt het slachtoffer. "De eerste keer dat je weer in de trein gaat zitten, kijk je wel goed waar je gaat zitten. Ik ben extra alert, let op wat een man met z'n handen gaat doen."
"Hopelijk gebeurt het nooit weer, maar ik hoop dat mensen na het lezen van dit verhaal helpen als ze een meisje 'Viespeuk!' horen schreeuwen. Dat doet ze niet zomaar."