Man die met drone drugs dropte in Leeuwarder gevangenis komt voorlopig vrij

Een drone © ANP Foto
Een Leeuwarder (32) die ervan wordt verdacht dat hij in maart dit jaar met behulp van een drone een pakketje met xtc, hasj en een mobiele telefoon dropte op de binnenplaats van de gevangenis in Leeuwarden mag van de rechtbank zijn berechting in vrijheid afwachten.
Naast dat hij drugs zou hebben gedropt in de gevangenis, wordt de Leeuwarder er ook van verdacht dat hij in oktober vorig jaar had geprobeerd XTC naar binnen te smokkelen. Daarnaast zou hij een aantal diefstallen op zijn kerfstok hebben en zou hij zich schuldig hebben gemaakt van heling en drugshandel.

Pasgeboren dochter

De man zat in twee verschillende proeftijden. Door een gunstig rapport van de reclassering schorste de rechtbank de voorlopige hechtenis van de Leeuwarder, die in juli heit werd. Hij keek ernaar uit om zijn recent geboren dochter te zien en vast te houden, zei hij tegen de rechtbank.
Hij wilde zich bewijzen tegenover de maatschappij en zijn dochter. "Ik wil de maatschappij nooit meer tot last zijn. Ik wil de vader worden die ik nooit heb gehad", zegt hij toe.

Mogelijk terug naar gevangenis

De zaak wordt op 23 september inhoudelijk behandeld. Voorzetter Bert Dölle waarschuwde wel dat de kans bestaat dat de rechtbank dan toch besluit dat de man terug naar de gevangenis moet.