Andere steden willen ook een zwervend bos na succes in Leeuwarden

Zwervend bos in Leeuwarden © Omrop Fryslân
Het succes van het zwervende bos in Leeuwarden zorgt ervoor dat nu ook andere steden in binnen- en buitenland interesse hebben in het project. Dat zegt artistiek leider Bruno Doedens van Bosk.
Zondagavond kwam er een einde aan het project dat een belangrijk onderdeel was van het brede, culturele festival Arcadia. Doedens is echter niet van plan om het project in Leeuwarden gewoon te herhalen op een andere plek.
Andere steden willen nu ook een zwervend bos
"Ze denken al snel: zo'n bos willen wij ook wel", zegt Doedens over de steden die interesse hebben. "Technisch kan dat ook, want dat hebben wij hier wel bewezen. Maar het moet meer zijn dan dat."
Daarmee doelt Doedens op het onderliggende idee om mensen wat mee te geven over de rol van de natuur en hoe je daarmee om moet gaan. Hij is er trots op dat duizenden Leeuwarder schoolkinderen daar nu meer over weten door het project.

Buiten de stad

Wel was de artistiek leider graag wat actiever geweest buiten de stad. Dat zoiets niet lukte, kwam onder andere door corona en het overlijden van initiatiefnemer Joop Mulder, die daarvoor anders zijn brede netwerk in zou zetten.
Dat het project nu afgelopen is, maakt Doedens wel wat mistroostig. "Het is een fantastisch avontuur geweest, dus dan hoort weemoed er ook een beetje bij."