Man (55) en minderjarige uit Ureterp aangehouden voor brandstichting Siegerswoude

De brandweer heeft het vuur bij Siegerswoude weer geblust © Noordernieuws
Een 55-jarige man en een minderjarige jongen uit Ureterp zijn aangehouden op verdenking van brandstichting bij Siegerswoude. Er wordt onderzocht of ze ook betrokken waren bij andere afvaldumpingen.
De brandweer werd net na middernacht opgeroepen voor een brand aan de Beakendyk in Siegerswoude. Er stond zaterdag op twee plekken afval in brand in de bermen. Het vuur is door de brandweerkorpsen van Beetsterzwaag en Norg weer geblust.
Omdat er in de afgelopen periode meerdere branden zijn geweest, was het toezicht verscherpt. De politie kon daarom al vrij snel een signalement doorgeven en een auto aan de kant zetten aan de Selmien West, in de buurtschap Selmien bij Ureterp.
De twee inzittenden zijn aangehouden en worden door de politie verhoord.

Verschillende branden

De politie onderzoekt of de mannen ook betrokken zijn geweest bij andere afvaldumpingen. Verder wordt onderzocht of ze een rol hebben gespeeld bij twee andere branden in dezelfde omgeving zaterdagnacht, aan de Boskwei in Siegerswoude en op de Telle in Ureterp.
De brandweer van Ureterp kwam in actie bij de brand naast ingang van een bosgebied. Er waren stro en takken in brand gestoken.
De politie roept mensen op die iets hebben gezien of die camerabeelden hebben om zich te melden.