Lemster kampioensskûtsje krijgt uitzonderlijke erepenning De Fryske Marren

Schipper Albert Visser van Lemmer © Martin de Jong Fotografie
De Stichting Lemster Skûtsje heeft de erepenning van de gemeente De Fryske Marren gekregen. Reden is het kampioenschap in de SKS voor de Lemsters.
Het was voor het eerst sinds 1988 dat Lemmer het SKS-kampioenschap weer eens in de wacht sleepte. "En dat na twee moeilijke jaren, waarin er door corona niet gevaren kon worden. Dat is echt klasse", zegt locoburgemeester Luciënne Boelsma.
Boelsma reikte de erepenning zaterdag uit aan Huite Zonderland van de stichting en aan schipper Albert Visser. Die laatste is erg trots. "Dit is zo mooi, niet te geloven. Dit krijgt een mooi plekje op het volgschip."
Zonderland heeft ook een paar mooie dagen achter de rug. "Donderdag hebben we al uitbundig feest gehad, maar het trilt nog wel even na. Dit is fantastisch. Gaandeweg de afgelopen twee weken kregen we het vertrouwen: dit kon 'm wel eens worden!"

Pas de tweede keer

De onderscheiding van De Fryske Marren is in 2017 ingesteld om organisaties of inwoners te eren na een bijzondere prestatie.
Het is pas de tweede keer dat de erepenning is uitgereikt. Johannes van der Pal kreeg in 2018 de eerste, toen hij na zestien jaar wethouderschap ophield.