Eerste dorpspicknick om Grouster park onder de aandacht te brengen

Picknick in het Wilhelminapark in Grou © Omrop Fryslân, Esther Leystra
De eerste parkpicknick in het historische Wilhelminapark in Grou is een feit. Alle inwoners van het dorp waren uitgenodigd om twee uur met elkaar te lunchen.
De picknick is een initiatief van Sabine Vriesema, die ook de dieren in het park verzorgt. Ook Leny Braks van de organisatie Grou2030 is erbij betrokken.
Met het initiatief willen ze laten zien hoe mooi het Wilhelminapark is. Ze willen ook de mensen bij elkaar brengen. "Ik zou het mooi vinden dat mensen het openbare groen weer meer gebruiken, daar is een park voor", vertelt Vriesema.
Eerste picknick in het Wilhelminapark Grou
"Mensen lopen er nu doorheen en kijken wel bij de dieren, maar neem ook eens de tijd om hier even te zitten en bijvoorbeeld te picknicken. Dat is veel leuker dan in de eigen achtertuin."
Er is niet echt wat georganiseerd, maar dat is juist het geheim van deze dag.
Sabine Vriesema
Op verschillende manieren is er aandacht gegeven aan de picknick. Zo zijn er flyers uitgedeeld in het dorp en is de picknick op sociale media gepromoot. De mensen is gevraagd om zelf eten, drinken, kleedjes en stoelen mee te nemen.
Vriesema: "Het idee van deze picknick is dat het geen evenement is, maar dat mensen gewoon kunnen komen. Er is niet echt wat georganiseerd, maar dat is juist het geheim van deze dag."