Twee keer goud voor Marrit Steenbergen bij EK zwemmen in Rome

Marrit Steenbergen © Orange Pictures
Zwemster Marrit Steenbergen heeft weer twee gouden medailles gepakt bij het EK in Rome. Ze was de beste bij de 100 meter vrije slag en de gemengde wisselslagestafette.
Op de 100 meter vrije slag zette ze een tijd van 53,24 seconden neer. Het is haar eerste individuele internationale titel op de langebaan.
Steenbergen lag een tijd achter op Charlotte Bonnet uit Frankrijk, maar in het tweede deel van de race haalde ze haar in. De Britse Freya Anderson eindigde als derde. Bij de kwalificatie eindigde Steenbergen nog achter Bonnet.
Steenbergen verbeterde haar eigen persoonlijk record van 53,41. "Heel gaaf, het ging heel goed", zei ze na afloop van de wedstrijd tegen de NOS. "Ik was wel zenuwachtig, gisteren ging supergoed en dan wil je dat ook individueel laten zien. Bij de WK ging het mis in de halve finale. Dat ik het nu hier laat zien en een persoonlijk record zwem in de finale, meer kan je niet hopen."
Ook goud gemengd estafetteteam
Steenbergen deed ook mee in de gemengde wisselslagestafette. Ze was na Kira Toussaint, Arno Kamminga en Nyls Korstanje de slotzwemster. Toen Korstanje aantikte, lag Nederland gelijk met Italië.
Toen ging Steenbergen het water in. "Ik ademde de andere kant op, dus ik had geen idee wat er gebeurde. Maar ik dacht: voor het team moeten we door." Steenbergen ging snel en zette de Italiaan op achterstand: "Toen zag ik iedereen al bij de kant staan en toen tikte ik aan. Iedereen was super uitbundig, dus toen dacht ik: oh goud." Nederland finishste in een tijd van 3.41,71.
Steenbergen pakte donderdag ook al goud op de 4x200 meter met de Nederlandse vrouwenestafetteploeg.