Zwaar verwaarloosde katten verlost uit woning vol met vlooien in Heerenveen

De katten © Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming
De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) heeft zes kittens en een kat bevrijd uit een woning vol met vlooien in Heerenveen. De dieren waren flink verhongerd.
Een inspecteur van de LID trof de katten aan in een woning vol met rommel. Zowel de dieren als het huis zaten onder de vlooien. Toen de inspecteur het huis binnenkwam, werd hij direct door de beesten aangeklampt voor eten.
"Ze hadden ontzettend veel honger", vertelt Jelko de Ruijter van de LID. "De inspecteur trof een grote bende aan. Overal rotzooi, afval, kleding. Je kunt het zo gek niet noemen of we kwamen het tegen."

Geen geld voor voedsel

De eigenares van de katten had ze om haar gezelschap te houden, maar de vrouw had niet genoeg geld om ze goed te verzorgen. "Ook voedsel kon ze niet betalen."
De LID heeft de katten in bewaring genomen. Ze zijn overgebracht naar een specialist waar bleek dat ze bloedarmoede hadden door de vlooien. De dieren zitten nu op een geheime opvanglocatie.

Honderden euro's

Alle kosten voor transport, medische verzorging en onderdak worden op de eigenares verhaald. Die komt daardoor weer verder in de financiële problemen.
"Het loopt in dit geval al snel in de honderden euro's", verwacht De Ruijter. "Als je het geld niet hebt, moet je dus geen dieren in huis nemen. Daarmee werk je jezelf verder in de lasten."