Vogelwacht Tjalleberd begint jeugdafdeling om vergrijzing te verhelpen

In einekoer © Fûgelwacht
Het wordt steeds lastiger om mensen te vinden voor de vogelwacht. Veel verenigingen merken de gevolgen van de vergrijzing. Om dat wat te beperken, heeft de vogelwacht Tjalleberd/De Streek een jongerenafdeling opgericht.
"We hebben net als andere vogelwachten een probleem met vergrijzing. Onze oudste nazorger is 84 jaar en we willen graag opvolging hebben ", zegt Jouke de Glee van de vogelwacht. "We hopen dat we met de start van onze jeugdafdeling voor opvolging kunnen zorgen."

Gastlessen op basisscholen

Ze zijn daarom dit jaar voorzichtig begonnen met het aantrekken van jeugd. Zo worden er gastlessen gegeven op basisscholen en De Glee is met een clubje naar de Jeugdvogelwachtdag van de Bond Friese Vogelwachten in Workum geweest. Dit heeft geholpen: "De reacties waren enthousiast en we hebben nu een clubje van zes kinderen die we zullen opleiden tot nazorger."
Jonge vogelwachters © Omrop Fryslân, Esther Dijkstra
Aanmelden voor de jeugdafdeling kan nog steeds. "We hebben nu een klein clubje. Het hoeven er geen honderd te worden, maar het zou mooi zijn als we met de jeugd oog kunnen houden voor de toekomst van de weidevogels."
Jouke de Glee van de vogelwacht