Zware nacht voor geëvacueerde Wolvegasters na brand in centrum

Schade aan de achterkant van het gebouw © Omrop Fryslân, Hayo Bootsma
"Het is een zware nacht geweest voor de betrokkenen", zegt locoburgemeester Mariska Rikkers van Weststellingwerf. Ze werd opgeroepen toen de brandweer de brand in het centrum van Wolvega opschaalde naar GRIP 1.
Meerdere huizen en een deel van een ouderencomplex zijn vannacht ontruimd vanwege een grote brand. Er was ook explosiegevaar. De brand in de snackbar ontstond om 23.00 uur. Na het sein brand meester ontstond er een nieuwe brand na een gaslek. Om 5.00 uur was de situatie onder controle.
Locoburgemeester Mariska Rikkers over de nasleep van de brand in Wolvega
De schade aan de gebouwen is overdag goed te zien, een grote stalen balk is verwrongen door de hitte. Van de snackbar is amper meer iets over.
"Het is heftig om te zien. Gelukkig zijn er geen slachtoffers, maar de ondernemers zijn alles kwijt. We hebben vannacht het gemeentehuis opengesteld voor mensen die een plek zochten. Er waren zo'n 60 mensen en ook huisdieren zoals honden en katten."
De brand had grote impact. "Het was mooi om te zien dat mensen op elkaar pasten en op elkaar letten. Er was veel ontreddering en zorgen."
De brand in Wolvega © ProNews