Woningen ontruimd na grote brand met explosiegevaar in Wolvega

© ProNews
De brandweer heeft vannacht in het centrum van Wolvega meerdere huizen en een deel van een ouderencomplex ontruimd vanwege een grote brand. Er was ook explosiegevaar. Om 5.00 uur was de situatie onder controle.
De brand in een snackbar ontstond om 23.00 uur zondagavond. Er was toen al niemand meer in het gebouw.
Twee uur later leek de brandweer het vuur onder controle te hebben, maar door de brand was ook een gaslek ontstaan.
Vanwege die gaslekkage was de brandweer gestopt met nablussen. Even later sloegen de vlammen opnieuw uit het gebouw. De vlammen sloegen over naar een ander pand.
Beelden van de brand in Wolvega
Volgens de brandweer was er sprake van explosiegevaar en grootschalige rookontwikkeling. Omliggende huizen zijn toen ontruimd. Een woordvoerder van de brandweer spreekt van 'een paniekerige situatie'. In sommige gevallen lagen de mensen in bed.
De mensen werden opgevangen in het gemeentehuis.
Deze mensen moesten vannacht hun huis uit:
Deze mensen moesten hun woning uit vanwege een grote brand in Wolvega
De brand brak uit op de benedenverdieping van de snackbar in het centrum van Wolvega, en al snel stond de bovenverdieping ook in brand. Er was toen al niemand meer in het gebouw aanwezig.
Vlak voor 5.00 uur had de brandweer de situatie wel onder controle. De bewoners konden toen ook weer naar huis.
De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De Veiligheidsregio Fryslân heeft mensen in de omgeving van de brand gewaarschuwd om uit de rook te blijven.
De brandweer is nog aan het nablussen. De voorlichter verwacht dat de Hoofdstraat Oost maandag nog een poos dicht blijft.