Verste sprong naar een Goudse op de Nederlandse Fierljep Manifestatie

Rian Baas uit Gouda © Martin de Jong
In de finale van de Nationale Fierljep Manifestatie streden de beste ljeppers tegen elkaar voor de vijf hoofdprijzen. De wedstrijd geldt als het officieuze Open NK Fierljeppen.
Rian Baas uit Gouda eindigde met een sprong van maar liefst 21.69 meter op de eerste plaats bij de senioren. Dat is een schansrecord, verder dan de 21.64 meter die Bart Helmholt ooit kon opschrijven. Voor Baas was het niet eens een persoonlijk record, want eerder dit seizoen ljepte hij maar liefst 21.95 meter.
"Ik was al een keer Nederlands- en Hollands kampioen, maar deze ontbrak nog op mijn lijstje. Ik ben blij dat het gelukt is. Dat het met zo'n groot verschil gelukt is, daar ben ik dankbaar voor", zegt Baas.
Interviews met de winnaars van de Nationale Fierljep Manifestatie
Ysbrand Galama uit It Heidenskip was met 20.56 meter een goede tweede, dat was meteen zijn verste seizoenssprong tot nu toe. Derde was Erwin Timmerarends uit Bodegraven met 20.50 meter.

Friese vrouwen

Bij de dames kwam Marrit van der Wal uit It Heidenskip met 16.31 meter op de eerste plaats te staan. Daarna volgden Sigrid Bokma (15,64 meter) en Femke Brouwer (15.56 meter), een persoonlijk record voor Brouwer.
Reinier Overbeek uit Benschop sprong met 20.30 meter naar de eerste plaats bij de junioren. Hij werd gevolgd door Germ Terpstra uit Tzum, die met 19.38 meter een persoonlijk record te pakken had, en Hidde van Dam met 19.26 meter.
© Martin de Jong
Bij de meisjes ging de winst heel verrassend naar Berber de Vries uit Mantgum, die met 15.16 meter meteen een persoonlijk record sprong. Tweede werd titelverdediger Hanneke Westert (15.11 meter) en derde Sanne Bouwstra (13.72 meter).
Bij de jongens werd de eerste plaats ook behaald met een persoonlijk record: Djurre de Jong uit Burgum sprong 17.46 meter. Hij werd gevolgd door Auke Jan Jilderda (16.77 meter) en Karsten Klarenbeek (16.52 meter).