Rutger Piersma springt als enige 20 meter bij fierljeppen in Burgum

Rutger Piersma © Fotopersbureau Martin de Jong
Rutger Piersma heeft woensdag het verste gesprongen bij de fierljep-wedstrijd in Burgum. Hij sprong precies 20 meter. Voor Piersma is het de vierde dagtitel van het seizoen.
Sytse Bokma (19,78) en Bauke de Jong (19,68) maakten het podium compleet.
De afstanden vielen bij de senioren de hele avond eigenlijk een beetje tegen: naast Piersma haalde niemand de 20 meter. Het dieptepunt was bij de laatste finalesprong, toen niemand een geldige afstand neerzette. Piersma sprong scheef en alle andere finalisten haalden niet eens droog de andere kant. Dat had uiteraard ook te maken met het feit dat de andere ljeppers risico moesten nemen om de afstand van Piersma te evenaren.
Rutger Piersma pakt zijn vierde dagtitel

Van der Wal de beste vrouw

Marrit van der Wal pakte de overwinning bij de vrouwen. Ze kwam één keer verder dan de 16 meter (16,48 meter) en dat was meteen genoeg voor de winst. Sigrid Bokma kwam met 16,31 meter nog wel in de buurt. Femke Brouwer uit Arum werd knap derde met een pr van 15.46 meter.
Van der Wal is nu weer nummer één van het klassement.
Van der Wal heeft de leiderstrui terug
Bij de junioren was Peter Faber uit Oldehove de verrassende winnaar. In zijn laatste finalesprong wist hij de 18,94 meter te halen, voor hem een persoonlijk record. Wisse Broekstra en Michiel Zijlstra eindigden als tweede en derde.
Rutger Piersma wint in Burgum
Hanneke Westert was opnieuw de beste bij de meisjes. Zij sprong een afstand van 15,90 meter. Na de voorronde was ze nog tweede: Jeltske Terpstra had met 15,24 meter namelijk een mooie afstand neergezet. Ook voor haar was dat een persoonlijk record. Ook Rianne Kampen verbeterde haar 'pr': zij kwam tot 14,25 meter.
Bij de jongens ging de overwinning naar Erwin Lefferts. Hij sprong met 17,59 meter ook al een persoonlijk record. De nummer twee, Auke-Jan Jilderda, had ook nog nooit zo ver gesprongen en zette woensdag 17,46 meter neer.