Arjen de Boer over het SKS skûtsjesilen: "Het wordt een prachtig zeilseizoen"

Arjen de Boer © Omrop Fryslân
Na twee jaar barst de strijd tussen de skûtsjes weer los en dat wordt door Omrop Fryslân als vanouds live in beeld gebracht, met rechtstreeks en integraal commentaar live op locatie. Zaterdag 30 juli gaat de SKS van start.
Dit jaar ligt de presentatie op televisie in handen van Arjen de Boer. Met een groot team van verslaggevers, cameramensen en technici is hij veertien dagen op en om het Friese water te vinden. Het is een monsterklus, vindt De Boer, mar bovenal één van de hoogtepunten van het jaar.
Waar kijk je dit jaar het meest naar uit?
"Het skûtsjesilen is het grootste sportevenement van Fryslân en voor zoveel mensen het hoogtepunt van de zomer. Als Omrop Fryslân wil je daarbij zijn en ik vind het geweldig om dat gevoel na twee jaar eindelijk weer bij de mensen thuis te brengen. Dat is ook waar ik het meest naar uitkijk."
Wat kunnen wij van de uitzendingen van dit jaar verwachten?
"De wedstrijden zijn zonder onderbrekingen live op televisie te volgen met rechtstreeks commentaar. Ik doe voor- en nabeschouwingen op locatie bij elke wedstrijd.
Het wordt een prachtig mooi zeilseizoen, dat weet ik zeker. Wij brengen alles in beeld, van zaterdag 30 juli tot en met vrijdag 12 augustus is alles live te zien en te horen bij Omrop Fryslân."
Het zijn net koeien die voor het eerst het weiland weer in mogen.
Arjen de Boer
Na twee jaar geen skûtsjesilen, leeft het wat bij het publiek?
"Twee jaar lang geen skûtsjesilen was natuurlijk voor veel mensen een grote teleurstelling, ook voor ons als Omrop Fryslân. Helemaal na de afgelopen twee jaar voel je gewoon dat mensen er weer naar snakken, als koeien die voor het eerst het weiland weer in mogen."
Wat is het verschil met de eerdere jaren?
"Nieuw dit jaar is dat er gewerkt wordt met dronebeelden, om zo de skûtsjes nog beter in beeld te brengen. Ook zijn er onder de wedstrijden, interviews met schippers te zien en te horen.
De focus ligt dit jaar op live verslag, maar ook de beelden rondom de wedstrijd zijn te zien. We weten dat heel veel mensen dit mooi vinden en we weten ook dat live verslag telkens belangrijker wordt."
Mis niks van het skûtsjesilen!
Het skûtsjesilen is live te volgen bij Omrop Fryslân van 30 juli tot en met 12 augustus. Kijk voor alle informatie op Omropfryslan.nl/skutsjesilen.