Heerenveen huurt Van Hooijdonk opnieuw, maar raakt 16-jarig talent kwijt aan PSV

Sydney van Hooijdonk © Orange Pictures
Sydney van Hooijdonk speelt volgend seizoen opnieuw in het shirt van sc Heerenveen. De aanvaller wordt voor een seizoen gehuurd van Bologna.
De 22-jarige voetballer kwam in de tweede helft van het afgelopen seizoen ook uit voor de Friese voetbalclub. In dertien wedstrijden kwam hij zes keer tot scoren, onder meer in de Friese derby tegen SC Cambuur.
Van Hooijdonk heeft in Italië nog een contract tot de zomer van 2025.
Van Hooijdonk weer bij Heerenveen

Talent gaat naar PSV

Tegenover de komst van Van Hooijdonk staat het vertrek van de 16-jarige middenvelder Tygo Land. Hij is verkocht aan PSV. De jonge Drent staat bij de Friese voetbalclub bekend als een groot talent.
Land had nog een contract tot de zomer van 2024 in het Abe Lenstra Stadion. PSV betaalt een transfersom voor de jeugdinternational, maar hoe hoog die is wil technisch manager Ferry de Haan niet zeggen.
Tygo Land by syn ûndertekening yn 2021 © sc Hearrenfean
"We zijn heel erg teleurgesteld dat we weer zo'n groot talent moeten laten gaan, maar als de speler zelf graag weg wil, zijn we uiteindelijk tevreden over hoe het is gelopen", zegt De Haan.
In april vorig jaar tekende Land als jongste speler ooit een profcontract bij sc Heerenveen. Land werd in 2013 door scouts opgemerkt bij het Drentse VV Peize en is daarna via de voetbalschool ingestroomd in de jeugdacademie.