Omrop Fryslân brengt rechtstreeks het skûtsjesilen

© Omrop Fryslân
Dit jaar barst de strijd onder de skûtsjes weer los en dat wordt door Omrop Fryslân als vanouds live in beeld gebracht, met rechtstreeks en integraal commentaar live op locatie. Er wordt voor het eerst gewerkt met dronebeelden, om zo de skûtsjes nog beter in beeld te brengen.

SKS live op televisie en radio

Omrop Fryslân brengt het SKS skûtsjesilen zonder onderbrekingen live op televisie en radio, met daarbij rechtstreeks commentaar. Bij de wedstrijden zijn er voor- en nabeschouwingen op locatie door presentator Arjen de Boer. Nieuw dit jaar is dat er tijdens de wedstrijd interviews met de schippers te zien en te horen zijn. Vertrouwde stemmen Gjalt de Jong en Geartsje de Vries doen, live vanaf het wedstrijdwater, verslag van het SKS skûtsjesilen op de radio.

Dronebeelden en skûtsjepool

Voor het eerst wordt er dit jaar door Omrop Fryslân gewerkt met dronebeelden bij het skûtsjesilen. Daarmee kunnen de skûtsjes nog beter in beeld worden gebracht. Meedoen aan de skûtsjepool kan ook dit jaar weer. Voorspel welke schipper die dag de winst pakt en maak elke dag kans op een uniek zeilarrangement voor twee personen door de Alde Feanen bij Earnewâld. Meedoen of meer informatie? Kijk op omropfryslan.nl/skutsjesilen.nl.

IFKS-journaal

De IFKS is dit jaar live te volgen op radio. Geartsje de Vries wordt afgelost door Andor Faber. Verder is de IFKS te volgen in een dagelijks IFKS-journaal. Daarin gaat presentatrice Maaike van der Hoek op zoek naar de verhalen achter de vloot. Dit jaar zendt Omrop Fryslân geen livebeelden uit van de IFKS.
Het skûtsjesilen is van 30 juli tot en met 12 augustus live te volgen bij Omrop Fryslân. Kijk voor alle informatie op omropfryslan.nl/skutsjesilen.