Anker en Anker, de zingende 'confrères'

De strafrechtadvocaten Wim en Hans Anker gingen op 1 januari 2022 met pensioen. In deel 1 van 'Confrères' (uit 1995) gaan de broers op bezoek bij cliënten in de gevangenis, geven ze een lezing in Eastermar, en zingen ze tweestemmig in het café.
FryslânDOK 'Confrères' - de gebroeders Anker deel 1 op TV:
- Zaterdag NPO2 9 juli 15.30 uur (herhaling zondag 10 juli 13.39 uur)
- Zondag 10 juli Omrop Fryslân (herhaling ieder uur)
FryslânDOK wordt Nederlands ondertiteld.
Deel 1 van 'Confrères' is in 1995 gemaakt door Piter Tjeerdsma. De broers waren toen net landelijk bekend door de verdediging van Ferdi E., de ontvoerder en moordenaar van Gerrit Jan Heijn.
In de film zien we de Ankers als ze op bezoek gaan bij cliënten in de gevangenis. De camera is ook in Eastermar, waar ze een lezing geven aan de dorpsbewoners. In een café in Stiens wordt het een vrolijke boel als de Ankers tweestemmig levensliederen zingen.
Hans en Wim Anker in 1995 in Stiens © Omrop Fryslân
Op 16 en 17 juli is deel 2 van 'Confrères' te zien, dat gaat over het afscheid na 40 jaar advocatuur.
De gebroeders Anker zijn altijd in Leeuwarden gebleven. Ze verdedigen in principe iedereen; ook dat is niet veranderd. Ze treden op in grote strafzaken, maar staan ook de winkeldief bij. Meestal werken ze pro Deo, met slechts een kleine vergoeding van de staat. De meeste inkomsten genereren ze uit lezingen en cursussen strafrecht.
Wim en Hans Anker in Eastermar in 1995 © Omrop Fryslân