Advocaat: familie verdachte (16) overweegt aangifte tegen politie om schietincident

De plysje op de A32 nei it ynsidint © ProNews
De familie van de 16-jarige verdachte die is opgepakt bij een boerenprotestactie bij Heerenveen, overweegt om aangifte te doen tegen de politie.
Dat bevestigt hun advocaat Robert Snorn na berichtgeving in het AD. "Het is een persoonlijke afweging van de familie, maar ik zou me kunnen voorstellen dat ze aangifte doen", zegt Snorn.

Vrijgelaten

Bij het protest is bij de oprit naar de A32 door de politie geschoten, zowel gericht als ter waarschuwing. Daarbij is de trekker van de jongen geraakt. Daarna is hij opgepakt met twee andere mannen: een 46-jarige man uit Opsterland en een 34-jarige man uit de gemeente Heerenveen. Woensdag zijn de drie verdachten weer vrijgelaten.
Het Openbaar Ministerie verdacht het drietal eerst van poging tot doodslag, maar ziet die aanleiding niet langer. Volgens advocaat Snorn is er geen verdenking van een strafbaar feit meer tegen de 16-jarige. "Hooguit een verkeersovertreding."

Aangedaan

Snorn zegt dat het goed gaat met de jongen. "Hij is behoorlijk aangedaan, maar het is een vrolijke jongen. Hij is goed behandeld op het politiebureau."