Vier aanhoudingen bij charge ME bij distributiecentrum Poiesz in Sneek

Een actievoerder wordt aangehouden © CAMJO media
De ME heeft maandag de blokkade van actievoerders bij het distributiecentrum van supermarkt Poiesz in Sneek beëindigd. Daarbij zijn vier mensen aangehouden.
De aanhoudingen waren wegens 'openlijke geweldpleging' en blokkeren. De actie is intussen voorbij.

Noodbevel

Actievoerders blokkeerden de hele dag het distributiecentrum van de supermarkt uit onvrede over het stikstofbeleid van het kabinet. Later op de dag kregen ze op basis van de Wet Openbare Manifestatie de opdracht op te vertrekken. Toen een groep daar geen gehoor aan gaf, kreeg de ME de opdracht om in te grijpen.
Volgens de politie heeft een groep mensen zich in de loop van de dag bij de actie van de boeren bij het distributiecentrum aangesloten. Dit is de groep die weigerde te vertrekken.
Burgemeester Jannewietske de Vries heeft een noodbevel afgegeven.
Mobiele Eenheid grijpt in bij blokkade distributiecentrum
Politiebusjes op het industrieterrein © Noordernieuws
Volgens verslaggever Casper Slotboom reden er na de charge van de ME veel vrachtwagens en auto's weg bij het industrieterrein waar het distributiecentrum staat. Ze gingen in de richting van Oppenhuizen. Sommigen probeerden om via de berm de snelweg op te gaan. De ME had zich in de berm opgesteld om dat te voorkomen.
Op beelden die op sociale media rondgaan, is te zien dat er veel mensen naar het terrein toe kwamen. De politie verzocht hen de omgeving te verlaten omdat er anders geweld tegen ze gebruikt zou worden.