Zoektocht naar keeper heeft resultaat: Robbin Ruiter traint mee met Cambuur

Robbin Ruiter © Dijks Media
Robbin Ruiter gaat de komende weken meetrainen bij SC Cambuur. Hij is een van de twee keepers die de club wil halen.
De 35-jarige Ruiter zit zonder club nadat zijn contract bij Willem ll begin dit jaar werd opgezegd. Daar kwam hij vorig seizoen maar één keer in actie. In de eerste speelronde verdedigde Ruiter het doel tegen Feyenoord, maar daarna raakte hij zijn basisplaats kwijt.
Maandag zal Ruiter voor het eerst meetrainen bij de Leeuwarders. Als hij fit is, kanl hij een contract tekenen in het Cambuur Stadion. Ruiter is de beoogde tweede keeper.
Dat betekent dat de clubleiding nog steeds zoekt naar een eerste doelman. Daarvoor zou de 22-jarige Portugees João Virgínia in beeld zijn. Hij staat onder contract bij het Engelse Everton. Technisch manager Foeke Booy van Cambuur wil niet ingaan op de naam van Virgínia.

Eén onder contract

Cambuur heeft op dit moment slechts één keeper onder contract. Dat is Brett Minnema. De andere twee doelmannen die de club vorig seizoen had, zijn weg. Pieter Bos moest stoppen vanwege hartproblemen en het contract van Sonny Stevens liep af.
Trainer Henk de Jong is nog wel in gesprek met Stevens, maar de interesse in Virgínia geeft aan dat de club ook verder kijkt.