Docent Ellen Rombout nodigt haar oud-leerlingen uit voor afscheid

Ellen Rombout op haar afscheid © Omrop Fryslân, Lennard Geerts
Wie RSG Simon Vestdijk zegt, zegt geschiedenislerares Ellen Rombout. Na 22 jaar het gezicht van de school te zijn geweest, is het nu tijd voor prepensioen. Zij bedacht zelf dat ze haar afscheid niet alleen met collega's wilde vieren, maar ook met oud-leerlingen.
Ze deed via internet een oproep aan haar oud-leerlingen. Zo'n 100 mensen kwamen hierop af. Rombout hield een speech waar ze de mooiste momenten van de afgelopen jaren noemde. Ze sloot de speech af met een boodschap aan alle huidige leraren. "Blijf de wereld in de gaten houden en vecht voor je vak."
Via LinkedIn onderhield de docente veel contact met haar oud-leerlingen. Vandaar dat zij daar ook de oproep deed voor deze bijeenkomst. "Ik vind het zo mooi om toe te kijken hoe leerlingen uitgroeien tot wie ze nu zijn, velen hebben intussen een goede baan en ik vind het mooi dat ik daar een bijdrage aan heb kunnen leveren", vertelt ze trots.
Oud-leerling Anna Heslinga heeft haar carrière ook echt aan Ellen te danken. "Ik heb altijd interesse gehad in theater en mevrouw Rombout zei tijdens onze cultuurlessen dat ik daarin verder moest gaan. Ik zal nooit vergeten hoe ze mij daarin naast kennis ook veel doorzettingsvermogen heeft bijgebracht."
Verslaggever Lennard Geerts bij het afscheid van Ellen Rombout
© Omrop Fryslân, Lennard Geerts
Haar collega's vinden het jammer dat Ellen weggaat. "Ellen was een waardevolle collega. Je kon met haar over van alles en nog wat praten en daarbij toonde ze altijd betrokkenheid", vertelt collega Jeanette Brouwer.
Volgens collega-docent Marjo van Abbema is het echt een gemis. "Ze is echt het gezicht van de school. Als collega is ze altijd super enthousiast, zo regelde ze van alles voor ons, maar ook voor de leerlingen."

Toekomst

De komende periode gaat Rombout vluchtelingen helpen. "Dat heb ik in het verleden ook gedaan, ik merk nu dat er weer hard hulp nodig is."