Nieuwe camperplaats in Wommels: "Wommels heeft alles nog, daar mogen we trots op zijn"

Eigenaar Iris de Boer opent De Appelhof © Omrop Fryslân, Earryt Sijens
Wommels is klaar voor toeristen. De jachthaven is uitgebreid met een recreatieterrein en een camperplaats. De Appelhof is zaterdag geopend en moet het dorp een impuls geven.
Ondernemer Iris de Boer heeft daarvoor in februari de jachthaven overgekocht van de gemeente. Een stuk grond van 4.000 hectare dat al van haar familie was, is ingericht tot recreatieterrein en camperplaats. De Boer: "Er gebeurde al twaalf jaar niets meer met dit mooie plekje aan het water, dat was gewoon zonde."
Opening camping Wommels
In 2019 kwam ze met het idee om de plek opnieuw in te richten met camperplaatsen. Ze denkt dat de camping een mooie aanwinst voor Wommels kan zijn. "Ik had met mijn vader een camperbus gemaakt, daar zijn we een paar keer mee op pad geweest. Ik zag dat dat wel echt booming was."
Atze de Boer, de vader van Iris, was al eigenaar van het perceel waar de camping op staat. Iris huurt dat nu van hem. "Wommels heeft alles nog, daar mogen we trots op zijn", zegt ze. "Van bakker tot slager tot supermarkt tot kapper."
Ze gaat samenwerken met andere ondernemers in Wommels, zodat campinggasten bijvoorbeeld voordeliger naar het zwembad De Klomp, naast de camping, kunnen.

Vernielingen

Nog voordat de camping werd geopend, was er een tegenvaller. Op de camping werd voor duizenden euro's schade aangericht. De slagboom, welkomstborden en een deel van de stroomvoorziening werden vernield.
De reparaties waren snel uitgevoerd: "Ik had toen ook gasten, die wilden ook stroom hebben." Iris laat zich niet uit het veld slaan en rekent op sociale controle vanuit het dorp: "Van de feestcommissie tot de dorpsbelangen, dat komt wel goed!"