liveblog | 2 juli

De sport van 2 juli: Easterein wint Jong Fammepartij | Nyck de Vries zesde

In dit blog brengen we de laatste ontwikkelingen over sport in Fryslân. Met deze zaterdag o.a.:

  • Mantgum: Jong Fammepartij (NK junioren dames)
  • Eksmoarre: Hoofdklasse kaatsen heren d.e.l.
  • It Heidenskip: Tweekamp fierljeppen
  • Silverstone (Engeland): W Series race 4 met Beitske Visser
  • Heerenveense Boys-sc Heerenveen (oefenwedstrijd)
  • Enschede: Voetbalvrouwen: Nederland-Finland
  • Marrakesh (Marokko): Formule E race 10 met Nyck de Vries
Bijgewerkt: 2 juli, 21:57
zaterdag 2 juli
21:51

Weer een dubbelslag voor Dronryp

De jonge kaatsers in Dronryp hebben de toekomst. Afgelopen maand ging het NK bij de jongens en meisjes al naar Dronryp. Nu zijn de pupillen in beide categorieën ook de besten van Nederland.
De kaatsers werden meteen gehuldigd © Omrop Fryslân, Aise van Beets
19:53

Nederlands damesvoetbalteam met goed gevoel richting EK

Het Nederlands elftal heeft zaterdag met 2-0 gewonnen van Finland. Beide doelpunten kwamen van Vivianne Miedema. Sneker Sherida Spitse stond in de basis bij Nederland. Ze kreeg een gele kaart en werd in de 73ste minuut gewisseld. Kerstin Casparij uit Heerenveen kwam na rust in het veld.
Volgende week begint Nederland als titelverdediger aan het EK in Engeland. Op zaterdag 9 juli is Zweden de eerste tegenstander.
19:51

Nyck de Vries zesde in Marrakesh

Autocoureur Nyck de Vries uit Uitwellingerga is vanavond zesde geworden in de Formule E-race van Marrakesh. Het was de tiende van in totaal zestien races dit seizoen.
De regerend kampioen staat nu met 73 punten op de zesde plaats in het klassement. De Belg Stoffel Vandoorne gaat met 125 punten aan de leiding.
Nyck de Vries in actie in Marrakesh © Orange Pictures
18:11

Triemstra, Attema en Van Zwieten winnen kaatspartij

Jelle Attema, Taeke Triemstra en Menno van Zwieten hebben het door-elkaar-loten in Exmorra gewonnen. In de finale van de hoofdklassepartij namen ze het op tegen Gert-Anne van der Bos, Gabe-Jan van Popta en de bijgelote Evert Pieter Tolsma. Dat werd 5-3 6-3 in het voordeel van het partuur fan Triemstra.
De kleine premie ging naar het partuur van Dylan Drent, Bauke Dijkstra en de bijgelote Tjisse Steenstra.
16:34

Easterein wint jonge damespartij

Roelie Kroondijk, Corrie Kroondijk en Jeska Terpstra hebben de jonge damespartij voor Easterein gewonnen. In Mantgum waren ze in de finale met 5-3 6-4 te sterk voor Goaïïngea met Afke Marij van der Goot, Moniek Lootsma en Iris Oosterbaan.
15:51

Tweede wedstrijd prooi voor Heerenveen

Het skûtsje van Heerenveen, de Gerben van Manen met schipper Sytze Brouwer, heeft de tweede wedstrijd van de SKS-jubileumwedstrijd gewonnen. Tweede was Willem Zwaga van Leeuwarden en Rinus de Jong van Joure werd derde.
15:45

Beitske Visser vijfde in W Series

Autocoureur Beitske Visser uit Uitwellingerga is vanmiddag vijfde geworden op het circuit van Silverstone. Het was een van de tien races dit seizoen in de W Series, de vrouwelijke equivalent van de Formule 1. De overwinning ging voor de vierde keer dit seizoen naar de Britse Jamie Chadwick
Visser staat nu met 41 punten op de derde plek in het klassement. Chadwick heeft al honderd punten gescoord.
© Orange Pictures
14:41

SKS Skûtsjesilen

Bij Langweer zijn twee jubileumwedstrijden van de SKS. Het Jouster skûtsje haalde vanochtend de eerste plaats voor Earnewâld en Lemmer. De tweede wedstrijd is in de middag.
Zeilen bij Langweer © sks
14:01

Tweekamp Fierljeppen Fryslân - Holland live te volgen bij Omrop Fryslân

In It Heidenskip strijden de Friese fierljeppers vandaag tegen de Hollanders. It is de enige fierljepwedstrijd waar het om de teamprestatie gaat. De tweekamp begint om 14.00 uur, met commentaar van oud-topfierljepper Bart Helmholt en sportverslaggever Freark Wijma.
11:33

Horeca-straatkaatsen bij de Oldehove

Na twee jaar coronastilte is er vandaag bij de Oldehove weer het horeca-straatkaatsen in Leeuwarden. De animo is groot. Nieuw is dat dit jaar niet in een, maar twee klassen wordt gestreden.
Dat komt omdat er altijd ook 'goede' kaatsers meedoen en zij alles winnen. Dat is voor recreanten minder leuk. Daarom zijn er nu twee klassen: de zogenaamde funklasse en een klasse voor professionals.
09:40

Marrit Steenbergen naar EK langebaan zwemmen in Rome

Nederland doet in augustus met 27 zwemmers mee aan de Europese kampioenschappen langebaan in Rome. Bondscoach Mark Faber selecteerde 15 vrouwen en 12 mannen.
Bij de vrouwen zit Marrit Steenbergen uit Oosterwolde. Het EK is van 11-21 augustus.
09:35

Volleybalsters winnen in Nations League

De Nederlandse volleybalsters (met de Friese Marrit Jasper) hebben in de Nations League met 3-1 gewonnen van België. Setstanden: 21-25, 26-24, 25-20 ,25-21. Nederland had in Calgary anderhalve set niet veel in te brengen, maar dat veranderde later. Door twee fouten van Britt Herbots, die tot dat moment het verschil maakte voor België, kwam Oranje na een achterstand van vijf punten gelijk. Een voetfout van de Belgische ster op 25-24 leverde setwinst op. Nederland won overtuigend en met goed spel de derde en vierde set. Met de overwinning passeert Oranje België op de ranglijst.
Nederland speelt met de dertiende plaats geen rol van betekenis in de Nations League. De eerste acht gaan naar de kwartfinales. Oranje sluit de Nations League maandag af met een wedstrijden tegen Canada.
09:30

Welkom in dit sportblog

In dit blog melden we het Friese sportnieuws van zaterdag 2 juli met volleybal, kaatsen, voetbal, fierleppen en meer.