Wiebe Wieling nieuwe commissaris Omrop Fryslân

Wiebe Wieling © Eigen foto
Wiebe Wieling komt per 1 september in de Raad van Commissarissen van Omrop Fryslân. Hij wordt de opvolger van Ger Jaarsma.
De termijn van Jaarsma zit er bijna op. Saakje Mulder neemt zijn voorzitterschap van de Raad van Commissarissen (RvC) over.
Wieling (1955, Hurdegaryp) vult de politiek-bestuurlijke portefeuille in de RvC in. Hij neemt veel bestuurlijke en toezichthoudende ervaring mee.

Onderwijs, GGZ en LF2018

Zo is Wieling bestuurder geweest bij hogeschool Van Hall Larenstein en Hanzehogeschool Groningen, en voorzitter van het College van Bestuur van OVO Fryslân-Noord. Daarnaast was hij actief in de Raad van Toezicht van GGZ Friesland en als voorzitter van Culturele Hoofdstad Leeuwarden-Fryslân 2018.
Wieling is sinds 2006 voorzitter van de Koninklijke Vereniging De Friesche Elf Steden.
Saakje Mulder is blij met de aanstaande benoeming van Wieling: "Hij heeft een brede ervaring die aansluit bij wat de Omrop nodig heeft. Ook met zijn grote netwerk versterkt hij de Raad van Commissarissen. We kijken dan ook uit naar de toekomstige samenwerking."
Middenin de samenleving en heel belangrijk voor de Friese taal en cultuur, daar zet ik me graag voor in.
Wiebe Wieling
Wieling zelf is ingenomen dat de keuze op hem gevallen is: "Ik wil graag wat betekenen voor een prachtig instituut als Omrop Fryslân. Middenin de samenleving en heel belangrijk voor de Friese taal en cultuur, daar zet ik me graag voor in."
Ger Jaarsma neemt na twaalf jaar afscheid van de Raad van Commissarissen en wordt opgevolgd als voorzitter door Saakje Mulder, die al vier jaar actief is in de RvC. In de Raad zitten ook Gerrit Hiemstra, Lian Nijenhuis en Edwin Meijer.