Vuurwerk ontploft bij woning in Heerenveen, veel schade

Het appartementencomplex waar de ontploffing was © Noordernieuws
Een deel van een appartementencomplex aan het Van Harenspad in Heerenveen is vanochtend vroeg ontruimd na een ontploffing. Daarbij is niemand gewond geraakt.
Een woordvoerder van woningcorporatie Accolade zegt dat de ontploffing is veroorzaakt door een stuk vuurwerk bij een van de woningen. "Daarbij is enorm veel schade ontstaan. De voordeur van de woning is ontzet, een raam van de lift is stuk, net als meerdere systeemplafonds en nog een andere deur."
De bewoner van de woning was op het moment van de explosie niet thuis. "Inmiddels is de bewoner wel op de hoogte gebracht. De schrik is enorm."

Woningen tijdelijk ontruimd

De ontploffing was om 2.40 uur. Daarna is de politie begonnen met buurtonderzoek en is er gesproken met getuigen om erachter te komen wat er precies is gebeurd. Enkele woningen waren ontruimd.
Vuurwerk ontploft bij woning in Heerenveen, veel schade
Omdat er aan de andere woningen geen schade was, konden die bewoners al vrij snel weer naar huis.

Mogelijk bewust neergelegd

In een verklaring zegt de politie dat het waarschijnlijk gaat om een stuk "zeer zwaar stuk vuurwerk".
De politie houdt er rekening mee dat het vuurwerk er bewust is neergelegd. "Uit onderzoek moet nog blijken wat hiervoor de reden was. Het is niet uitgesloten dat er meerdere personen betrokken waren bij het incident."
Getuigen die iets verdachts hebben gehoord of die camerabeelden hebben, worden opgeroepen zich te melden.