Piano op City Proms ondergepoept door dwarse duif

© City Proms
Het festival voor klassieke muziek City Proms in Leeuwarden heeft de afgelopen dagen last gehad van een duif. Het beestje had de pianohoes van de piano op het hoofdpodium ondergepoept. De duif had namelijk een nest gebouwd in de constructie boven het podium.
"Het podium staat er al vanaf woensdag", aldus uitvoerend producent Jan Gaastra. "We hebben het nest weg laten halen." Daarbij moest goed gekeken worden of er geen ei in het nest zat. "Want dan ben je verplicht het nest met rust te laten tot het ei is uitgekomen."
De duif zelf laat zich niet wegjagen. De vogel is volgens Gaastra alweer bezig met een nieuw nest boven het podium. Zo nu en dan komen er wat takjes naar beneden, en ook weer hier en daar een kwakje. "We noemen haar niet voor niets de dwarsduif", zegt Gaastra.

16.500 bezoekers

In totaal heeft het Leeuwarder festival de afgelopen dagen 16.500 bezoekers getrokken. Zij konden genieten van 40 voorstellingen. De Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso mocht het festival zondag afsluiten.
Hoewel City Proms bekend staat als festival voor klassieke muziek was er dit jaar ook jazz, latin, disco, techno en R&B te horen en te zien. Het festival duurde dit jaar vijf dagen, dat zijn er in de toekomst drie.