Kaatser Sjoerd de Jong waarschijnlijk maandenlang uitgeschakeld: "Zwaar klote"

© Henk Bootsma
Hoofdklassekaatser Sjoerd de Jong komt waarschijnlijk dit seizoen niet meer in actie. De foarynse scheurde zondagmiddag op de hoofdklassepartij in Berltsum waarschijnlijk zijn achillespees af en zal de komende maanden moeten revalideren.
Bij een stand van 2-1 en 6-6 sprong De Jong naar een bal in de hoop op een bovenslag. "Bij het neerkomen voelde het net alsof Patrick Scheepstra, mijn achterynse, mij neerschoffelde", zegt De Jong. "Dus ik riep naar hem, wat doe je nu? Maar Patrick stond vier meter verderop, die had niets gedaan."
Kaatser Sjoerd de Jong vertelt tegen verslaggever Geert van Tuinen wat er precies gebeurde.
Eerst dacht de kaatser nog dat het wel meeviel. "Ik had niet veel pijn toen ik op het veld lag. Toen hoopte ik nog dat het misschien een blessure van een paar weken zou zijn. Maar ik kreeg al snel het slechte nieuws van Jelle."
Jelle is fysiotherapeut Jelle Eijzinga. Die kwam met de diagnose afgescheurde achillespees. En dat kwam aan bij De Jong: "Daar staat zes tot negen maanden revalidatie voor. Dus dat worden krukken of een rolstoel de komende tijd. Dat wordt nog wat met mijn eigen bedrijfje, het is allemaal zwaar klote om het zo te zeggen."
Sjoerd de Jong vormde dit jaar een partuur met Patrick Scheepstra en Bauke Triemstra.