Sneekweek krijgt 125.000 euro van gemeente Súdwest-Fryslân om te vernieuwen

Wethouder Rietman overhandigt de cheque aan penningmeester Vermeulen en voorzitter Visch van de Stichting Sneekweek © Stichting Sneekweek
Stichting Sneekweek heeft 125.000 euro subsidie gekregen van de gemeente Súdwest-Fryslân. De organisatie hoopt daarmee het zeilevenement toekomstbestendig te maken en naar een hoger niveau te tillen.
De stichting is in mei opgericht en wil partijen verbinden. "We zijn trots dat we een steentje mogen bijdragen om de Sneekweek weer een fase verder te brengen. Een fase waarbij KWS, horeca, winkeliers én bewoners dichter bij elkaar komen te staan. En waarbij sport, cultuur en feest hand in hand gaan", zegt voorzitter Marc Visch.

'Visitekaartje'

"Het evenement benadrukt het belang van ons water en van watersport in onze gemeente. Maar de Sneekweek is niet alleen een visitekaartje van Sneek maar geeft een impuls aan heel Friesland. Daarom vinden we het belangrijk om hier als gemeente aan bij te dragen", aldus wethouder Michel Rietman van de gemeente Súdwest-Fryslân.
Zeilers op het Starteiland tijdens de Sneekweek in 2019 © Omrop Fryslân, Jitze de Vries
Na twee jaar kan de Sneekweek deze zomer weer worden gehouden, van 5 tot 11 augustus. Dit jaar wordt er ingezet op het versterken van het watersportimago, duurzaamheid en het breder maken van de doelgroep.
Eerder kreeg Stichting Sneekweek al 50.000 euro van de verenigde ondernemers in Sneek voor het zeilevenement 'nieuwe stijl' en 25.000 euro van Provincie Fryslân. Het bewonersplatform Centrum Sneek stelt bovendien voor de komende drie jaar 7.500 euro beschikbaar voor (her)programmering van de activiteiten.