Oud-keepster Teuny Bosma mogelijk door als bondscoach zaalvoetbalvrouwen

Teuny Bosma is in extase met de landstitel in 2017 © Dijks Media
Het zou zomaar kunnen dat zaalvoetbalkeepster Teuny Bosma uit Drachten doorgaat als bondscoach van de Nederlandse zaalvoetbalsters. Die functie vult ze op dit moment als interim-bondscoach. Dat zei Bosma zaterdag bij de Midsimmercup in Dronryp.
Bosma maakte deel uit van het gelegenheidsteam 'Drachtster Boys 2017'. Dat team kon meedoen, omdat Drachtster Boys gestopt is met eredivisievoetbal. In het gelegenheidsteam zitten speelsters die vijf jaar geleden kampioen van Nederland waren, zegt Bosma: "Er werd gevraagd wie er als gelegenheidsteam wilde voetballen vandaag. Na overleg met de organisatie konden we aan het toernooi meedoen."
Hoewel de keepster het leuk vindt weer met haar oude team te spelen, vindt ze het jammer dat Drachtster Boys uit het zaalvoetbal gestapt is. "Als er een paar stoppen, en je krijgt een kettingreactie, dat is lastig."
Dat vindt ook Jouke Dantuma van Libertas. Dat is de enige Friese ploeg die nu nog op het hoogste niveau speelt. "Sommigen zeggen, dat is dan weer een concurrent minder, maar zo'n derby had altijd wel wat. Je hebt de sporthal vol. Het is net als met Cambuur en Heerenveen, als Cambuur ermee ophoudt is dat ook niet leuk voor Heerenveen, denk ik."

Bondscoach Bosma

Tegenwoordig is Teuny Bosma nog bij de Groninger club drs. Vijfje betrokken, maar ze is niet meer eindverantwoordelijk. Dat is ze wel bij de zaalvoetbalvrouwen van Oranje, waar ze de afgelopen maanden interim-bondscoach was. Of ze haar werkzaamheden in die functie voortzet, is nog niet bekend.
Bosma ziet dat wel zitten: "Je kunt het niet hoger als trainer uitvoeren, dat is natuurlijk fantastisch." Bovendien waren de speelsters positief. "De feedback was positief. Het waren geen gesprekken van 'Teuny moet wel of niet blijven', maar naar aanleiding van het toernooi in Servië heb ik wel gelezen dat ze blij waren met de staf. En dat is hartstikke leuk."
De kans is volgens Bosma ook 'aanwezig' dat ze door zal gaan als bondscoach.

Winst voor PKC en VV Sint-Anne

PKC won het toernooi bij de mannen met 3-2 winst tegen Frisia Futsal. Bij de vrouwen ging de winst naar VV Sint-Anne, dat met 3-1 te sterk was voor Stiens.