Laatst bijgewerkt: 25 juni 2022, 22:58 uur

Bedankt voor het volgen!

Tot zover het belangrijkste Friese sportnieuws van deze zaterdag. Nog een fijne avond toegewenst!
22:36

Sprookje van Danny Noppert in Amsterdam is voorbij

Het is darter Danny Noppert uit Joure zaterdagavond niet gelukt de finale van de Dutch Darts Masters te bereiken. Na zijn eerdere overwinning tegen Vincent van der Voor (6-5) strandde Noppert in de halve finale tegen de Belg Dimitri van den Bergh. Het werd uiteindelijk 7-2 in het voordeel van Van der Bergh, die een gemiddelde van boven de honderd punten noteerde.
Danny Noppert na het verlies voor de microfoon van verslaggever Mats Gies
Noppert zat vanaf het begin niet in de wedstrijd en moest hard werken om de Belg alleen al bij te houden. Met een knappe finish van 113 van Van der Bergh werd Noppert uitgeschakeld.
De finale van de Dutch Darts Masters in Amsterdam gaat zaterdagavond tussen Van den Bergh en de Nederlander Dirk van Duijvenbode.
© Kelly Deckers, PDC
21:53

Marijke Groenewoud pakt titel!

Marijke Groenewoud is zaterdag Nederlands kampioen skeeleren geworden op de marathon. In een regenachtig en daardoor spiegelglad Achterveld kwam de Hallumse solo over de finish.
Marijke Groenewoud komt solo over de finish © Omrop Fryslân, Andor Faber
21:51

Rutger Piersma ljept verder dan de rest in Buitenpost

De negende wedstrijd bij het fierljeppen is zaterdagavond gewonnen door Rutger Piersma. Hij kwam tot een winnende afstand van 19,75. Daarmee zijn er nu negen verschillende winnaars na negen wedstrijden.
Bij de dames ging de winst naar Marrit van der Wal in een nieuw schansrecord van 16,24 meter.
21:30

Noppert naar halve finale Dutch Darts Masters

Danny Noppert is door naar de halve finale van de Dutch Darts Masters in Amsterdam. In een spannende kwartfinale tegen landgenoot Vincent van der Voort was Noppert net met 6-5 te sterk. De spelers bleven de hele wedstrijd dichtbij elkaar en wisselden de legs af. In de laatste leg liet Noppert zijn klasse zien door de wedstrijd in twaalf darts via dubbel acht te beslissen.
In de halve finale in de Ziggo Dome speelt de Fries zaterdagavond tegen de Belg Dimitri van den Bergh. De finale van de Dutch Darts Masters wordt ook zaterdagavond nog gespeeld.
20:03

Geen medaille op laatste dag WK voor zwemster Marrit Steenbergen

Bij het WK zwemmen in Boedapest hebben de Nederlandse vrouwen geen medaille gehaald op de 4x100 meter wisselslag. Marrit Steenbergen uit Oosterwolde zwom, samen met Kira Toussaint, Tes Schouten en Maaike de Waard, een nieuw Nederlands record van 3.57,24. Dat was vierhonderdste sneller dan het oude record uit 2012. Daarmee werd Nederland vijfde in de finale.
Het goud ging naar Amerika, voor Australië en Canada.