GGD Fryslân schaalt vaccinatiecampagne op: verdubbeling in aantal prikstraten

Een vrouw krijgt een coronavaccinatie © Omrop Fryslân
GGD Fryslân is bezig om de vaccinatiecampagne tegen het coronavirus weer op te schalen. Op de vaccinatielocatie aan de Elzenstraat in Leeuwarden hebben ze vanwege de drukte twee nieuwe prikstraten moeten openen.
Het is de afgelopen week twee keer zo druk geworden bij het vaccineren, zegt Derk Moor van GGD Fryslân. "Daarover verbazen we ons niet. We zagen de afgelopen week het nieuws over corona toenemen. Het aantal besmettingen loopt op en er komen ook steeds meer mensen bij ons testen. Dus we weten ook wel dat je daar dan wel een antwoord op ziet in de prikbereidheid", zegt Moor.
Hij sluit niet uit dat ook de naderende vakantie meespeelt. Mensen zouden mogelijk voordat ze op reis gaan nog snel een (booster)prik willen halen.

Voor wie?

Op het moment kunnen alle mensen die nog geen eerste, tweede of derde prik hebben gehad zonder afspraak een vaccinatie halen. Mensen boven de zestig, bewoners van verpleeghuizen, bepaalde mensen met een afweerstoornis en mensen met het downsyndroom kunnen ook al een vierde prik krijgen zonder afspraak.
Er zijn nu verschillende plaatsen in Fryslân waar mensen terecht kunnen voor een vaccinatie. "Wel binnen bepaalde tijden en kijk altijd even op prikkenzonderafspraak.nl welke locatie op dat moment open is. We zijn niet constant en zoveel open zoals begin van dit jaar, omdat er minder vraag is", zegt Moor.
Derk Moor van GGD Fryslân in het radioprogramma Underweis