Doorgevoerde veranderingen kunnen niet op tegen typische Oerolsfeer

© Wendy Kennedy
Locatietheaterfestival Oerol heeft dit jaar nogal wat veranderingen doorgevoerd. Er zijn nieuwe locaties en de kaartverkoop is volledig digitaal. Dat geldt ook voor het Oerolkrantje. De typische Oerolsfeer is wel weer als vanouds, zo vinden veel bezoekers. Geen verandering kan daar tegenop.
Er zijn dit jaar vier festivallocaties. De eerste is De Betonning, die nu al een paar jaar onderdeel is van Oerol. De Westerkeyen was altijd het festivalhart met ook de kaartverkoop, maar daar is nu alleen maar een tent die alleen 's avonds open is voor dansfeesten. Volgend jaar wordt dat terrein niet meer gebruikt: het is verkocht en er zal op gebouwd worden.
Helemaal nieuw dit jaar is Oost, aan het einde van het eiland. Daar gaat het vooral om duurzaamheid en eten. En dan is er nog De Luwte, met daar ook het Bostheater.
Wennen aan veranderingen op Oerol: sfeer wel als vanouds
Dichter en artiest Joost Oomen vindt het heerlijk om weer live voor 'echt' publiek te kunnen optreden. Het Bostheater, onderdeel van de nieuwe festivallocatie De Luwte, zit propvol tijdens zijn voorstelling. Het heet 'Vruchtjes eten' en het fruit vliegt tijdens de voorstelling het publiek letterlijk om de oren. Hij draagt gedichten voor onder begeleiding van de band Kruidkoek.
Dichter en artiest Joost Oomen
Oeral is van vrijdag 10 tot en met zondag 19 juni. Tien dagen zijn er voorstellingen, concerten, kleine optredens, landschapskunst en expedities op Terschelling. Omrop Fryslân is erbij en doet verslag op radio, tv en online. Van maandag tot en met zaterdag komt er om 18.00 uur een verhaal online.