Zeer grote brand in Heerenveen onder controle: glasdelen verspreid in omgeving

De brân hat grutte skea oanrjochte oan it gebou © Noordernieuws
Bij een overslagbedrijf aan de Venus in Heerenveen is donderdagmiddag brand uitgebroken. Het gebouw ligt naast de A32. De brandweer had de brand net na half zeven onder controle.
De brandweer had al vrij snel na het uitbreken van de brand opgeschaald naar 'zeer grote brand' en was met meerdere korpsen ter plaatse.
Het gaat om het bedrijf Bakker Transport. De brand zat in het dak van het gebouw, dat vol staat met zonnepanelen. Op het moment dat de brand uitbrak waren ze bezig met werkzaamheden op het dak. Het is nog niet duidelijk of dat ook de oorzaak is geweest van de brand.
Verslaggever Auke Zeldenrust bij de grote brand in Heerenveen
Meerdere ambulances kwamen ter plaatse. Volgens burgemeester Tjeerd van der Zwan was dat uit voorzorg. Er zijn geen slachtoffers gevallen.
De rook was in de wijde omgeving te zien. De brandweer vroeg mensen in de omgeving om deuren en ramen te sluiten en de ventilatie uit te schakelen. Er werd ook een NL-Alert verstuurd naar omwonenden.
Het gebied waarin de NL-Alert is verstuurd © crisis.nl
In de omgeving zijn op verschillende plaatsen glasdelen terechtgekomen. Die zijn afkomstig van de zonnepanelen. De gemeente Heerenveen vraagt mensen die glas vinden om daar melding van te maken bij de gemeente.
De afslag Heerenveen-Centrum op de A32 was in beide richtingen afgesloten voor verkeer, meldde Rijkswaterstaat. Daarnaast meldde Arriva dat de bushaltes Industrieterrein, Mercurius, Saturnus, Minerva, Gemeentehuis en Oost kwamen te vervallen.