Zorghulp Klaske Elzinga helpt zonder zorgdiploma: "Ik heb mijn roeping gevonden"

Klaske Elzinga bij een van haar cliënten © Omrop Fryslân
In navolging van de proef in de gemeente Smallingerland laat de KwadrantGroep nu ook in Weststelingwerf en Heerenveen de zorg uitvoeren door medewerkers zonder zorgdiploma.
Eind januari begon de zorgorganisatie met een proef in Smallingerland. Mensen die geen officiële zorgopleiding hebben afgerond, nemen sinds die tijd minder complexe taken over van zorgmedewerkers. Het gaat dan bijvoorbeeld om het aantrekken van steunkousen of hulp bij het aankleden.
© Omrop Fryslân
Dat is de oplossing voor de hoge werkdruk, is regiomanager Minke van der Veen van mening: "We kunnen merken dat het beter wordt. De andere zorgmedewerkers hebben nu meer tijd voor de meer gespecialiseerde taken."
De zorghulpen gaan niet zomaar op pad. Ze krijgen eerst een cursus en ze kunnen altijd een beroep doen op collega's. Van der Veen: "Bovendien hebben de meesten wel ervaring, vaak als mantelzorger."
Mijn schoonvader is een tijd ziek geweest en daar heb ik geholpen.
Zorghulp Klaske Elzinga
Dat geldt bijvoorbeeld voor Klaske Elzinga. "Ik heb veel meegemaakt. Mijn schoonvader is een tijd ziek geweest en daar heb ik geholpen. De zorg zit in mijn bloed."
Elzinga heeft geen zorgopleiding gedaan. Ze was eerder schoonmaker en ze heeft gewerkt in winkels. Ze ziet het werk in de zorg als haar roeping: "Ik vind dit echt fantastisch om te doen. Elke dag weer andere cliënten. Niemand is gelijk en dat vind ik zo mooi."
Zorghulp
Vanwege de goede ervaringen in Smallingerland is de proef uitgebreid naar de gemeenten Weststellingwerf en Heerenveen. Van der Veen: "Daar zijn we in juni begonnen. De klanten zijn tevreden, want ze krijgen enthousiaste medewerkers over de vloer. En de verpleegkundigen krijgen zo tijd om andere zorg te leveren."

Een stap verder

Klaske Elzinga is er zeker van: "Dit is wat ik wil doen. Ik doe dit sinds januari en wil nu graag een stap verder. Dat ik net weer iets meer mag."
Dat wordt gestimuleerd door de zorgorganisatie, aldus Van der Veen: "Daar kijken we zeker naar. We merken dat er meer medewerkers zijn die verder willen. Die mogelijkheid krijgen ze hier ook. Ze kunnen bij ons een werkleertraject volgen. Zo kunnen we ze ook behouden voor de zorg."