Mark Diemers terug naar SC Cambuur? "Ze hebben me gebeld"

De SportCast met Mark Diemers © Omrop Fryslân
SC Cambuur heeft via Henk de Jong gevraagd of Mark Diemers ervoor openstaat om terug te komen. Dat vertelt de 28-jarige middenvelder in de SportCast van Omrop Fryslân.
Mark Diemers is een echte Leeuwarder en begon zijn carrière bij SC Cambuur. Daarmee werd hij in 2013 kampioen van de eerste divisie, waarna hij de overstap maakte naar FC Utrecht. Later speelde Diemers nog voor De Graafschap, Fortuna Sittard, Feyenoord en Hannover 96.
Hij staat nog altijd onder contract bij Feyenoord, maar werd het afgelopen halfjaar verhuurd aan het Duitse Hannover 96. Daar heeft Diemers het wel naar zijn zin gehad, ook al was het in de Tweede Bundesliga. "Ik heb daar wel een goede periode gehad, ook al speelde ik in een wat andere rol, als controlerende middenvelder."

Toekomst

Het is nog niet duidelijk waar Diemers komend seizoen speelt. Hij staat nog een jaar onder contract bij Feyenoord, maar daar heeft hij eigenlijk geen perspectief op veel minuten. Hannover 96 wil Diemers houden, alleen die club kan de transfersom die Feyenoord vraagt niet betalen.
Als Henk twaalf spelers belt, haalt-ie er elf binnen.
Mark Diemers over Henk de Jong
De Leeuwarder zou ook terug kunnen komen bij de club die nog altijd zijn grote liefde is. Althans, trainer Henk de Jong ziet zijn komst wel zitten. "Hij heeft wel gevraagd of ik opensta voor een terugkeer bij Cambuur", geeft Diemers toe.
"Hij heeft me gebeld. En Henk probeert het altijd. Hij is daar super goed in. Als hij twaalf spelers belt, haalt-ie er elf binnen", lacht de middenvelder. "Maar in eerste instantie leg ik mijn focus op het buitenland. Mocht daar niets komen wat ik zou willen, is een club in Nederland ook een optie."
De SportCast met Mark Diemers en Stefan Bleeker