Tjitske Wiebenga en Jan Jonkman brengen voortaan het weer in de Friese huiskamer

Jan Jonkman en Tjitske Wiebenga © Omrop Fryslân
Omrop Fryslân kiest voor een nieuwe formule: niet één weerman, maar een team van experts. Tjitske Wiebenga (37) en Jan Jonkman (66) zijn de nieuwe weerpresentatoren van Omrop Fryslân. Vanaf dit weekend zullen zij afwisselend te horen en te zien zijn.
Jan Jonkman, boer in Akmarijp, is een vertrouwd gezicht voor de Friese televisiekijker. In het verleden was hij meerdere keren vervanger van Piet Paulusma. Momenteel is hij ook al dagelijks te zien en te horen als weerman. De in Heerenveen wonende Tjitske Wiebenga maakt haar debuut als weervrouw. Ze is zondag voor het eerst te horen op de radio. De komende tijd zal ze gaandeweg steeds meer bijdragen leveren. Over een tijdje neemt ze ook op televisie het weerbericht voor haar rekening.
De nieuwe weerpresentatoren volgen Piet Paulusma op, die jarenlang het gezicht was van Omrop Fryslân. Na zijn overlijden heeft de omroep gekozen voor een nieuwe formule: niet één weerman, maar meerdere. Het streven is om naast Jonkman en Wiebenga nog een derde weerexpert aan het team toe te voegen.

Weerexperts

Jonkman en Wiebenga krijgen hun gegevens van Weerexperts, een weerbureau dat sinds 2015 bestaat en gevestigd is in het Drentse Eelderwolde. Het bureau heeft veel verschillende klanten. Ook RTV Drenthe en RTV Oost krijgen hun weerbericht via Weerexperts.

Natuurlijk is het weer niet alleen te zien en te horen op televisie en radio. Op de app en website van Omrop Fryslân zal ook een uitgebreid weerbericht te vinden zijn. Op de weersite en app komt een kaart van Fryslân met plaatsnamen, verdeeld over de hele provincie. Als je klikt op een plek, verschijnen de gegevens over het weer in die plaats en omgeving, vertelt Roland van der Zwaag van Weerexperts. Er is bovendien een voorspelling voor meerdere dagen en het weer zal ook in tekstvorm te lezen zijn, zegt Van der Zwaag.
Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Publiek: publyk@omropfryslan.nl of (058) 299 78 60.
Het volledige persbericht is hier te downloaden.