De Sterke Yerke III #2 Echt onderweg

Podcast De Sterke Yerke III © Omrop Fryslân
Het vlot is aan het zwerven geweest. De goede wind wil maar niet komen en er is tegenslag: hun volgschip, de Blue Stone, raken ze kwijt. Zonder de Blue Stone is het heel moeilijk het Kanaal met het drukke scheepvaartverkeer over te steken. Uiteindelijk vinden de Blue Stone en de Sterke Yerke elkaar weer in Zeebrugge. Maar als er een zware storm wordt aangekondigd, besluiten de mannen om de haven van Hoek van Holland op te zoeken. Als de storm voorbij is, proberen ze opnieuw Engeland te bereiken en nu lukt het wel. Het wordt zelfs mooi weer en stuurman Guus Schweigmann viert zijn verjaardag midden op zee. Dit is deel 2 van de podcast Sterke Yerke III Een oceaan van dromen: Echt onderweg.
De Sterke Yerke III #2 Echt onderweg
In 1979 steken vier jonge kerels uit Fryslân met een zelfgemaakt vlot de oceaan over. Het wordt wereldnieuws: de tocht wordt op de voet gevolgd door de nationale en internationale pers. De vier avonturiers, Frits Riemersma, Leo van der Ploeg (overleden in maart 2021 ), Guus Schweigmann en Chris Schweigmann (overleden in november 2019) zullen altijd verbonden worden aan de Sterke Yerke, de naam van het vlot. De kameraden nemen een cassettedek mee en pakken regelmatig de microfoon om te beschrijven wat ze meemaken. Thuis in Leeuwarden neemt technicus Meindert van der Meulen alles op wat er maar over de Sterke Yerke in de media verschijnt: interviews in actualiteitenprogramma's op radio en televisie, nieuwsberichten van het ANP en ook telefoongesprekken die worden gevoerd met de mannen via Radio Scheveningen.
Aan de hand van deze originele audio maakte programmamaker Geartsje de Vries van Omrop Fryslân een reconstructie van de legendarische reis van de Sterke Yerke III naar Curaçao.
De Sterke Yerke III - een oceaan van dromen is een podcast van Omrop Fryslân.