Boekekast #4 'Parkeare yn it paradys', een verhaal van Sietse de Vries

Sietse de Vries in Boekekast © Omrop Fryslân
In de literaire podcast Boekekast vandaag het verhaal 'Parkeare yn it paradys' van Sietse de Vries. Boekekast publiceert acht verhalen van het project Uitgesteld Geluk, met een interview met de schrijver.
Beluister 'Parkeare yn it paradys' van Sietse de Vries
Dit verhaal is op zondag 29 mei voorgelezen door Sjoerd van Beem in de Lantearnetún in Akkrum. Sietse de Vries beschrijft hoe zes jongeren de kans grijpen om van een grote, lommerrijke villa met kas en moestuin hun eigen 'paradijsje' te maken.

UNESCO

Van 7 mei tot en met 14 augustus, 100 dagen lang, worden 100 verhalen voorgelezen op paradijselijke plekken in Friesland. Het projekt Utsteld Gelok/Uitgesteld Geluk is bedacht en georganiseerd door Leeuwarden UNESCO City of Literature.
Het idee is gebaseerd op de 14e eeuwse 'Decamerone' van Boccaccio. In de verhalen zoeken mensen naar schoonheid en geluk, tijdens en na de pandemie. Uitgesteld Geluk is de Decamerone van Friesland.
Uitgesteld Geluk in Akkrum © Balanina Photography
De zeven andere verhalen die in de podcast Boekekast gepubliceerd worden, zijn van Bart Kingma, Berber Bouma, Nicole van den Berg, Welmoed Wijma, Nyk de Vries, Koos Tiemersma en Anita Terpstra
Boekekast is een literaire podcast van Omrop Fryslân en Boeken fan Fryslân, om schrijvers een podium te bieden en literatuur toegankelijker te maken.