Zeilreis met Wylde Swan na maanden voorbij: "We zijn familie geworden"

De kinderen van de Wylde Swan zijn aangekomen in Harlingen
Tallship Wylde Swan uit Makkum is na zeven maanden en na de zeven zeeën weer aangekomen in Harlingen. De laatste zeven weken zaten er kinderen aan boord die voor de educatieve zeilreis opstapten in Sint Maarten en nu weer voet aan wal zetten.
De 27 kinderen hebben zich ontzettend vermaakt. "Het was heel gaaf. Het mooiste was dat we aan het eind echt als een groep gingen samenwerken", vertelt een van hen. "Alleen ik was heel erg zeeziek, dus ik heb voor een groot deel mijn lessen buiten gedaan en boeken gelezen."
Wylde Swan © Omrop Fryslân, Hayo Bootsma
Op zee hebben ze vriendschappen voor het leven gesloten, vertellen ze. Voor sommigen voelt het zelfs meer. "Het is meer familie geworden. Een hele hechte groep zijn we geworden. De eerste week zat je hier aan boord en kende je niemand en nu gaan we naar huis met 27 vrienden."
Je doet gewoon alles met elkaar. Je eet samen, je slaapt samen, je kotst ook samen.
Een van de kinderen van de Wylde Swan
Wekenlang hebben de kinderen alles samen beleefd in een kleine ruimte. "Je doet gewoon alles met elkaar. Je eet samen, je slaapt samen, je kotst ook samen. Je wordt heel hecht met elkaar en dat is echt wel vet om mee te maken."
Wylde Swan © Omrop Fryslân, Hayo Bootsma
Toch zijn ze ook wel blij om weer terug te zijn. Wat ze thuis als eerste zullen doen? "Lekker lang douchen. Slapen in mijn eigen bed. Ik sliep in een hangmat, dus ik heb echt last van mijn rug."
Verslaggever Hayo Bootsma ving de kinderen op in Harlingen