Droom komt uit voor oud-omroeper en Feyenoord-fan Bauke Deelstra: "Ik heb een VIP-ticket"

Bauke Deelstra in Tirana © RTV Rijnmond
Een droom komt uit voor Fries in het buitenland en groot Feyenoord-fan Bauke Deelstra. Hij had geen kaartje, maar nu kan hij toch de finale van de Conference League tussen de Rotterdamse voetbalclub en AS Roma in Tirana bijwonen.
Al zo goed als zijn hele leven is Deelstra supporter van Feyenoord. "Als kleine jongen werd ik supporter, omdat mijn beste vriendje ook voor Feyenoord was. Daarna kreeg ik van mijn oom een Feyenoord-dekbedovertrek. Tsja, dan ben je verkocht."
Bauke Deelstra
Deelstra heeft jaren voor Omrop Fryslân gewerkt en woont nu drie jaar in Albanië om daar zendingswerk te doen. Hij had nooit kunnen bedenken dat zijn favoriete club voor het eerst sinds twintig jaar weer een Europese finale speelt in de stad waar hij nu woont.
Voor de finale had Deelstra geen kaartjes, want daarvoor moet je een seizoenskaart van Feyenoord hebben. Uiteindelijk is het hem toch gelukt om aan een kaart te komen. "De voorganger van de kerk had een connectie bij de nationale voetbalbond hier en nu heb ik ook nog een VIP-ticket met het beste zicht op het veld!"
Het was echt fantastisch, de Feyenoord-bus op twee meter van mijn huis. Dat had ik in Opeinde nog niet meegemaakt.
Bauke Deelstra
Deelstra wennet op tsien minuten ôfstân fan it stadion yn Tirana. "Ik wie juster flakby myn hûs en seach in hiel soad plysje en ik tocht gelyk: de spilersbus fan Feyenoord soe hjir wolris delkomme kinne. It wie echt fantastysk, de Feyenoord-bus op twa meter fan myn hûs. Dat hie ik yn De Pein noch nea meimakke. Dit is wol unyk", laket er.
Deelstra woont op tien minuten afstand van het stadion in Tirana. "Ik was gisteren vlakbij mijn huis en zag heel veel politie en ik dacht meteen: de spelersbus van Feyenoord zou hier wel eens langs kunnen komen. Het was echt fantastisch.

"Eén groot feest!"

In de aanloop naar de finale heeft Deelstra veel interviews gegeven aan Albanese televisiestations. "Ze zijn er hier achter gekomen dat ik Feyenoord-supporter ben en dat ik Albanees spreek. Als ze dat één keer weten, dan wil iedere omroep je hebben. Ik heb sommigen op een gegeven moment zelfs moeten afzeggen."
Hij heeft veel zin in de wedstrijd, die woensdagavond om negen uur begint: "Het wordt één groot feest!"
Bauke Deelstra vanuit Tirana