Zes weken cel voor drie keer met drank op achter het stuur binnen één maand

Justysje © Shutterstock.com
Een man uit Hurdegaryp krijgt zes weken cel omdat hij binnen een maand drie keer achter het stuur betrapt was met te veel drank op. De eerste twee keer gebeurde dat op dezelfde dag.
De man werd in april in Drachten betrapt terwijl hij met alcohol op achter het stuur zat en werd meegenomen naar het bureau. Hij had toen meer dan drie keer te veel gedronken. Toen hij weer weg mocht, stapte hij meteen weer in de auto, nog steeds met te veel drank op.
Een maand later vloog de man op de Rondweg bij Sneek uit de bocht, opnieuw onder invloed, en kwam hij in de sloot terecht. Toen bleek dat hij ongeveer vijf keer te veel drank op had.
De rechter heeft de man veroordeeld tot zes weken cel en zes weken voorwaardelijk. De veroordeling betekent ook dat de man zijn rijbewijs helemaal kwijt is. Bij een tweede veroordeling binnen vijf jaar voor rijden onder invloed van alcohol of drugs wordt het rijbewijs 'van overheidswege' ongeldig verklaard. De man zal opnieuw rijexamen moeten doen als hij weer de weg op wil.