Heerenveentrainer na verlies tegen AZ: "Er had meer in gezeten"

Trainer Ole Tobiasen kijkt terug op de wedstrijd tegen AZ
Trainer Ole Tobiasen vindt dat sc Heerenveen de kansen niet genoeg heeft benut tegen AZ. "Ik had wel op iets meer balbezit gehoopt, maar we hebben het goed gedaan." De ploeg verloor met 2-0.
sc Heerenveen is uitgeschakeld in de play-offs voor Europees voetbal. Volgens trainer Tobiasen is AZ de terechte winnaar als het om balbezit gaat. "Maar als je kijkt naar kansen, schoten op goal, dan was het een gelijkwaardige wedstrijd. Wij moeten gewoon scoren in de eerste helft. We hadden een grote kans voor Amin Sarr om op 1-1 te komen."

'Er had meer ingezeten'

Zijn ploeg gaf niet veel kansen weg, meent Tobiasen. "De tweede helft kregen we meer grip op de wedstrijd. We hadden goede fases, hoewel we niet altijd zelf gevaarlijk werden. We hadden twee, drie kansen: er had meer ingezeten vandaag. Ik ben teleurgesteld dat we twee goals tegen krijgen. Dat is balen."
Ondanks het verlies kijkt de trainer wel met een goed gevoel terug op het seizoen. "We kunnen trots zijn op wat we dit voorjaar geleverd hebben. Hoe spelers zijn ontwikkeld. Hoe we een team hebben kunnen bouwen en hoe we ons terug hebben gevochten. We hebben het geflikt."
Erwin Mulder kijkt terug op de wedstrijd tegen AZ
Keeper Erwin Mulder is met name teleurgesteld na het spel. Hij vindt de nederlaag 'zuur.' Hij zegt: "In de eerste helft speelde AZ beter. De tweede helft speelden we er met vlagen gewoon goed onderuit. Daar lagen wel mogelijkheden. AZ hinkte ook op twee gedachten, ze kwamen ook niet vooruit."
Heerenveen kon volgens hem kansen maken, maar kreeg de wind tegen. "Als je twee identieke goals weggeeft, dan is dat niet best. Het waren wel echt twee wereldballen van Clasie, maar eigenlijk mag het niet gebeuren."
Aanvaller Sydney van Hooijdonk concludeert dat Heerenveen lastig aan de bal kon komen en AZ daar juist wel in slaagde. "Dat dezen zij gewoon goed. We liepen eigenlijk de hele wedstrijd achter de feiten aan. Daardoor was het moeilijk om te voetballen. Er was wel een fase dat we er beter in zaten. Toen dacht ik: het kan echt. Maar dan krijg je 'm net voor tijd tegen."

Heerenveen draaide het om

Van Hooijdonk kijkt met een positief gevoel terug op de afgelopen tijd. "De komende dagen zal het gevoel wel komen dat we het hebben omgedraaid. We hebben niet de play-offs gewonnen, maar het is al knap dat we er zaten. De sfeer was in het begin niet geweldig, maar dat veranderde helemaal."
Lucas Woudenberg kijkt terug op de wedstrijd tegen AZ
Lucas Woudenberg bekijkt het als verdediger praktisch: "Je wilt het liefst de volgende ronde halen. Dat is het doel en dat is niet gelukt. We hadden moeite om er druk op te krijgen. In de eerste helft hebben we bijna alleen maar achter de bal aangelopen. We kwamen niet echt in ons spel."
Het is in de rust wel besproken en volgens Woudenberg hielp dat. "In de tweede helft waren de rollen omgedraaid. Dan is het een domper dat net voor het eind een goal valt."