Rome maakt zich op voor de heilige Titus: Friezen werken heel programma af

Rome maakt zich op voor de heiligverklaring van de Friese pater Titus Brandsma en negen andere heiligen in spe. Er worden zo'n 50.000 mensen verwacht en er zijn ook veel Friezen bij.
In Rome wordt nog druk gewerkt aan de voorbereidingen:
Er wordt een speciale mis gehouden op het Sint-Pietersplein, de verwachting is dat het al met al van ongeveer 10.00 uur tot 12.00 uur zal duren.
Verslaggever Annet Huisman was al in Rome. "Er staan rijen en rijen met stoelen klaar. Het podium is nog niet versierd, maar er hangen wel vijf grote vaandels met de tien aanstaande heiligen."
Annet Huisman vanaf het Sint-Pietersplein in Rome
Een groep van zo'n 250 mensen is met de organisatie Huis voor de Pelgrim afgereisd naar Rome. Onder hen ook de parochieleden van de Zalige Titus Brandsma Parads in Bolsward, met de pastoor.
Titus Brandsma © ANP
De groep heeft een druk programma, want er volgt ook een bezoek aan de Friezenkerk, waar al eeuwen Friese pelgrims komen. Er wordt een mis gehouden met drie Nederlandse bisschoppen.
De kerk van de karmelieten, de orde van Brandsma, staat helemaal in het teken van de heiligverklaring. Er is ook een tentoonstelling over Brandsma, met zijn beeltenissen en met kaarsen.
De heilligverklaring is zondag 15 mei te volgen op televisie bij Omrop Fryslân in een gemeenschappelijk programma met KRO-NCRV. In De Tiid in Bolsward praten we over de betekenis van Brandsma en daarna is, live uit Rome, de eucharistieviering te zien, met daarin de heiligverklaring. Het programma begint om 9.30 uur.
In het radioprogramma Buro de Vries is tussen 11.00-12.00 uur aandacht voor Titus Brandsma en dan met name zijn liefde voor het Fries en Fryslân en zijn inzet voor de Bonifatiuskapel in Dokkum.
In Buro de Vries is ook aandacht voor Titus Brandsma bij betrokken was en dan met name zijn liefde voor het Fries en Fryslân. Brandsma was betrokken bij de oprichting van de Fryske Akademy,
Een deel van het gesprek met Pieter Duijff van de Fryske Akademy over Brandsma