Zo vieren wij 20 jaar Hea!

© Omrop Fryslân
Kom fierder met Hea! bij Omrop Fryslân. Met verhalen die we met veel plezier voor jullie maken. Verhalen van en met Friezen die elke dag voorbij komen op radio, televisie en online.
Het is dit jaar alweer 20 jaar geleden dat de eerste Hea! uitgezonden werd bij Omrop Fryslân. Een jubileum daar Omrop Fryslân vanzelfsprekend extra bij stil staat. Quotes uit een tal mooie Hea! verhalen heb je misschien deze dagen al voorbij zien komen in de provincie.
Maar wat voor verhaal hangt er eigenlijk aan die quotes?

'Alles bloeit nag hoor, wat dinkstou dan'

In de stamkroeg van Sint-Anne zingt, danst en flirt Rennie Botma er alle weekenden op los. Met haar 79 jaar, is ze de oudste stapper van het Bildt.
In reportaazje mei Rennie Botma
'Lekker, lekker, lekker'
Jolke Nijenhuis is de baas van Café Spaltenbrêge in Terwispel. Een bijzondere kroegbaas, met soms ook bijzondere klanten. Dat levert natuurlijk ook bijzondere verhalen op.
In reportaazje mei kroechbaas Jolke
'Se meitsje de hiele seadde stikken'
Mollen zijn niet veilig bij Bennie. De boeren zijn blij met het werk van de mollenvanger, want mollen 'maken het hele land kapot', zegt Bennie. De dode mollen waren mooi speelgoed voor de hond Thirza.
In reportaazje mei Bennie
'Goeie! Wat binne jo oan it dwaan?'
De fanatieke Hea! kijkers komt het misschien wel bekend voor. Tal van reportages wordt gestart met de uitspraak 'Goeie, wat binne jo oan it dwaan?'. Één van de meest bekende reportages waar met de uitspraak wordt begonnen is die van de laatste fietser.
De bekende 'Goeie, wat binne jo oan it dwaan?'
Intussen is Hea! één van de langst lopende programma's bij de regionale omroepen met de hoogste waardering. Dit jaar is er veel aandacht voor het jubileum van Hea!, met speciale uitzendingen, mooie fragmenten en een echt Hea! feest.