A32 tussen Akkrum en Heerenveen gesloten in zuidelijke richting door slecht asfalt

De A32 tussen Akkrum en Heerenveen is dicht in zuidelijke richting vanwege het slechte asfalt. In verband met de veiligheid moet er nieuw asfalt komen.
De weg afgesloten vanwege het slechte asfalt:
Door de werkzaamheden aan de weg van de afgelopen dagen kon het verkeer maar over één rijstrook. Daardoor was de belasting zo groot, met onder andere opspattende steentjes, dat Rijkswaterstaat vanmiddag heeft besloten om de hele weg tussen Akkrum en Heerenveen af te sluiten. Het verkeer richting Leeuwarden kan wel over de A32.
Er wordt gewerkt aan een oplossing. Er is nieuw asfalt onderweg. De verwachting is dat de weg in de loop van de nacht van woensdag op donderdag weer kan worden vrijgegeven, rond een uur of 3.
Het verkeer wordt nu bij Akkrum van de weg gehaald. Ook wordt met tekstkarren het verkeer naar alternatieve routes omgeleid.
Verkeer uit Leeuwarden wordt over de N31 en A7 via Drachten omgeleid.
"Afgelopen maandag zijn we begonnen met het groot onderhoud op de A32", zegt omgevingsmanager David Kuipers van Rijkswaterstaat. "We maken gebruik van de vluchtstrook, om de doorgang te bevorderen. Door het intensieve gebruik ervan en door niet-zichtbare en winterschade zijn er gaten ontstaan in het wegdek. Daardoor is er steenslag opgespat en moeten we een spoedreparatie uitvoeren."

Inspectie

Een stuk weg aan de andere kant, van Heerenveen naar Akkrum ziet er "tot nu toe nog goed uit", zegt Kuipers. "We gaan wel een inspectie uitvoeren om te kijken of er nog preventief onderhoud aan moet worden gepleegd." Als dat inderdaad moet, dan zal dat 's nachts gebeuren.
"Het gevaar is dat er schade kan ontstaan, dat weggebruikers de macht over het stuur kunnen verliezen of dat steenslag schade veroorzaakt aan voertuigen", zegt Kuipers. Dat is vooral voor motorrijders gevaarlijk. "Het is te gevaarlijk voor de weggebruiker, en die mag geen gevaar lopen."
David Kuipers over de werkzaamheden aan de A32