Adri de Boer vertegenwoordigt Fryslân bij Liet Internationaal

Door het coronavirus duurde het vier jaar voordat Liet Internationaal weer plaatsvindt. Deze vrijdag doen in de Deense stad Tønder 13 acts uit minderheidstaalregio's mee. Het festival is vrijdag 13 mei vanaf 19.00 uur te volgen via een livestream bij Omrop Fryslân.
Adri de Boer: winnaar van Liet © Omrop Fryslân
Adri de Boer won het Friese Liet 2021 met het liedje 'Bliuw mar by my'. Hij nam het op tegen zes andere acts, die streden om het beste originele lied in het Fries of in één van de streektalen in Fryslân.
Bij de eerste Liet in 1991 werd De Boer tweede, dit jaar mag hij Fryslân vertegenwoordigen in Denemarken. Daar komen o.a. acts uit Spanje, Italië, Duitsland, Denemarken, Finland en Israël.
Liet Internationaal
Het festival Liet Internationaal is een Fries initiatief en werd in 2002 voor het eerst georganiseerd in Leeuwarden. Sinds 2006 reist het festival door Europa. De dertien liedjes die het in de finale tegen elkaar opnemen zijn door een jury geselecteerd uit meer dan 30 inzendingen.
Bij de finale op vrijdag 13 mei, net voor de slotshow van het grote Europese songfestival een dag later, zal de Oekraïense zangeres Ingret de opening en pauzeact verzorgen.
Liet Internationaal is vrijdag 13 mei vanaf 19.00 uur via een livestream te zien en op de website van Omrop Fryslân. Op Hemelvaartsdag zendt Omrop Fryslân een samenvatting van de finale uit op televisie.