Dit zestal speelt vanavond waarschijnlijk hun laatste thuiswedstrijd voor SC Cambuur

Zes spelers van SC Cambuur spelen woensdag waarschijnlijk hun laatste thuiswedstrijd voor de club. De tegenstander in het Cambuur stadion is Willem ll.
Keeper Sonny Stevens © Orange Pictures

Sonny Stevens

De keeper kwam drie jaar geleden naar Leeuwarden. Hij groeide uit tot een betrouwbare en goede doelman voor Cambuur. Sonny Stevens eindigde in het afgebroken coronaseizoen eerste met de club, maar het verhaal is bekend: er kwam geen promotie. Een jaar later deden Stevens en Cambuur dat kunstje over en kwam de beloning in de vorm van promotie er wel.
Ook dit seizoen is Stevens een vaste waarde onder de lat. Toen hij twee weken geleden na zijn blessure weer fit was, kreeg hij direct weer de voorkeur boven tweede keeper Pieter Bos.
Stevens heeft echter een aflopend contract en volgens technisch directeur Foeke Booy van Cambuur is het gat tussen vraag en aanbod te groot. Volgens Stevens is de deur naar een langer verblijf in Leeuwarden nog niet dicht. Maar het zegt veel dat Cambuur druk is met het binnenhalen van Andries Noppert.
Aanvoerder Erik Schouten over de wedstrijd tegen RKC

Erik Schouten

Minstens zo belangrijk als Sonny Stevens is aanvoerder Erik Schouten. Hij hij heeft een aflopend contract dat (nog) niet verlengd is. Al drie seizoenen is Schouten de aanvoerder van SC Cambuur. Wordt dit zijn laatste thuiswedstrijd in het geel-blauw? "Dat is een heel moeilijke vraag. Daar heb ik nog geen antwoord op. Dat is nog heel onduidelijk", zegt Schouten.
De zakenwaarnemer van Schouten en technisch manager Foeke Booy hebben eerder wel met elkaar om tafel gezeten. Maar beiden hebben een andere lezing. Volgens Booy heeft Cambuur een laatste aanbieding gedaan aan het kamp Schouten, waar ze ja of nee op kunnen zeggen. Daarop kwamen, volgens Booy, echter toch weer aanvullingen waarna Cambuur de aanbieding ingetrokken heeft.
Bij Schouten leeft niet het idee dat de aanbieding ingetrokken is. De 30-jarige verdediger ziet wel wanneer er duidelijkheid komt. "Je weet in de voetbalwereld: dat kan een week, maar ook een maand duren. We gaan het zien."
Jamie Jacobs in actie voor Cambuur © Orange Pictures

Jamie Jacobs

Jamie Jacobs heeft de kans gekregen om zijn aflopende contract bij SC Cambuur te verlengen, maar daar wil de middenvelder mee wachten. Hij wil kijken of er mogelijk interesse komt om zijn carrière ergens anders te vervolgen.
SC Cambuur heeft via Foeke Booy vervolgens gezegd dat ze wel horen of Jacobs toch weer open staat voor de club. De technisch manager vertelt dat hij daarna niks meer gehoord heeft van Jacobs en zijn zakenwaarnemer. Daarmee is de kans groot dat de 24-jarig Noord-Hollander na de zomer voor een andere club speelt.
In de eerste twee seizoenen scoorde hij twintig competitiegoals in de eerste divisie. Dit seizoen staat de teller op vijf eredivisiedoelpunten. Na een goed begin zakte Jacobs de afgelopen maanden wat weg. Zijn laatste doelpunt dateert uit 26 november vorig jaar.
Issa Kallon met een schot in het duel met RKC © Orange Pictures

Issa Kallon

Van Issa Kallon is het zeker dat hij vanavond zijn laatste thuiswedstrijd speelt. De aanvaller heeft al in een begin stadium aangegeven dat hij zijn aflopende contract niet wil verlengen. Kallon is samen met reservedoelman Pieter Bos de speler die het langst bij de club speelt. In 2017 kwam de aanvaller naar Leeuwarden.
Over belangstelling heeft Kallon niet te klagen. In de winter kon de 26-jarige vleugelspeler naar Konyaspor in Turkije, maar daarvoor gaf Cambuur toen geen toestemming. Onlangs kwam Kallon tot een akkoord met Bristol City uit het Engelse Championship, maar die overstap gaat waarschijnlijk toch niet door.
Patrick Joosten © Orange Pictures

Patrick Joosten

In de winterstop kwam Patrick Joosten op huurbasis over van FC Groningen. Foeke Booy maakte direct duidelijk dat het wat SC Cambuur betreft gaat om een huurperiode van een halfjaar. De Leeuwarders hebben ook geen optie tot koop op Joosten.
Consequentie is dat Joosten nog twee keer het geel-blauw draagt. Vanavond tegen Willem II en zondag tegen de club waar hij onder contract staat, FC Groningen. Hij speelde na zijn komst naar Leeuwarden veertien wedstrijden als vleugelaanvaller en scoorde twee keer.
Tamás Kiss aan het begin van dit seizoen © Orange Pictures

Tamás Kiss

Met hoge verwachtingen werd Tamás Kiss voor dit seizoen binnengehaald door SC Cambuur. Die verwachtingen zijn niet waar gemaakt. In de eerste twee maanden kreeg de Hongaarse jeugdinternational geregeld invalbeurten, maar in 2022 speelde hij nog maar 27 minuten. Hij maakte in de ogen van de technische staf niet genoeg indruk.
SC Cambuur heeft wel een optie tot koop op Kiss, maar de kans dat de club daar gebruik van maakt, lijkt klein. Het wordt vanavond zijn laatste thuiswedstrijd voor Cambuur, als hij al mag meedoen. Want de laatste drie wedstrijden kwam hij niet binnen de lijnen.
De wedstrijden in de 33ste en 34ste speelronde van de eredivisie worden allemaal tegelijk gespeeld. Dat betekent dat SC Cambuur tegen Willem II woensdagavond om acht uur tegelijk is met sc Heerenveen dat op bezoek gaat bij Ajax. Beide duels zijn te volgens in een extra sportprogramma op de radio bij Omrop Fryslân. Het begint om kwart voor acht.